Ужгородська міськрада вивчає можливість запровадження енергетичного моніторингу в бюджетних закладах

Опубліковано:

З ініціативи першого заступника міського голови Іштвана Цапа в Ужгородській міській раді розпочато опрацювання впровадження в бюджетних закладах міста енергетичного моніторингу з використанням програми “Енергобаланс“.

Мета енергетичного моніторингу – виявлення нецільового використання енергії, попередження аварійних ситуацій, оцінка ефективності впровадження енергозберігаючих заходів.

Станом на сьогодні програма “Енергобаланс” працює в 13 містах України, серед яких: Одеса, Хмельницький, Рівне та інші. Енергетичний моніторинг споживання енергоносіїв впроваджується з метою контролю за споживанням усіх видів енергоносіїв (електроенергія, природний газ, теплова енергія, інше) через фактичні показники лічильників, які обліковують споживання.

Програма щоденного моніторингу споживання енергоносіїв “Енергобаланс” розроблена таким чином, що не потребує встановлення ніякого програмного забезпечення. Для подачі даних працівнику вистачить 2-5 хвилин роботи на день в мережі Internet для внесення показів лічильників. Усі інші операції проходять автоматично, що максимально виключає людський фактор. 

Щоденний моніторинг споживання енергоносіїв на основі програмного продукту “Енергобаланс” дає можливість запровадити раціональне використання енергетичних ресурсів міста, швидко виявляти аварії на комунікаціях та усувати їх. І найголовніше – заощадити як мінімум 3% споживання. Місто Хмельницький за перший рік користування програмою задекларувало зменшення споживання більш як на 10% (інформація про цей факт була розміщена в офіційному віснику АМУ “Кращі практики місцевого саморядуання”.

Про Захід