Закарпатці разом з рахунком за газ отримають заяву-приєднання до умов договору постачання

Опубліковано:

У січні поточного року закарпатці отримають Заяву-приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам, а також інформаційний лист з роз'ясненнями від ТОВ “Закарпатгаз Збут”.

З набуттям чинності нормативних актів, які реалізують вимоги Закону України “Про ринок природного газу”,зокрема нових Правил постачання природного газу, постачання природного газу клієнтам здійснюється на підставі укладення публічного договору постачання природного газу між постачальником та споживачем.

Директор ТОВ “Закарпатгаз Збут” Вікторія Томинець роз'яснює: “Нова спрощена процедура укладання договору не потребує двостороннього підписання. Тому нами в установленому порядку направлено Заяву-приєднання до умов договору постачання природного газу кожному побутовому споживачу. За відсутності зауважень до персональних даних у Заяві-приєднанні та її змісту побутовим споживачам необхідно підписати заяву в декількох місцях та повернути один її примірник газопостачальній компанії – надіслати поштою, вкласти у спеціальну скриньку в абонзалі, або передати контролеру при наступному його візиті”.

Типовий договір постачання природного газу побутовим споживачам затверджено Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 р. №2500. Договір є публічним – він розташований на веб-сайтах постачальника газу – ТОВ “Закарпатгаз Збут” та державного регулятора НКРЕКП, опубліковано в газеті обласної ради та обласної державної адміністрації “Новини Закарпаття” № 144 (4461) від 22.12.2015 року та в журналі “Офіційний вісник України” № 92 від 27.11.2015 року.

Споживачі не повинні хвилюватися і поспішати – заяви можна підписати та передати впродовж декількох місяців. Ніяких інших додаткових документів (договорів) підписувати не доведеться. Аналогічна процедура передбачається і щодо підписання заяви-приєднання до умов договору розподілу.

“Всі побутові споживачі мають змогу ознайомитись з умовами договору постачання природного газу на веб-сайті ТОВ “Закарпатгаз Збут” за адресою zkgaszbut.104.ua в розділі “Договір постачання побутовим споживачам”. При необхідності його завжди можна завантажити та роздрукувати. Публічна форма договору зручна для споживачів, до речі, саме таку його форму наші клієнти вбачали найоптимальнішою при проведенні попередньої договірної кампанії”, – доповнює очільник газопостачального підприємства Вікторія Томинець.

В разі виникнення додаткових запитань отримати відповідь на них можна звернувшись через “Особистий кабінет” споживача, попередньо зареєструвавшись на сайті 104.ua або звернувшись до оператора контакт-центру за номером (0312) 42-47-04, щодня (включаючи суботу-неділю) з 8:00 до 20:00 год.

 

Про Захід