В Тячеві – теж поліція (Фото)

Опубліковано:

В урочистостях взяв участь очільник закарпатської поліції полковник Сергій Князєв.

Сьогодні у Дубовому на Тячівщині офіційно відкрито відділення поліції. Обслуговуватиме воно 50-кілометрову територію, в яку входять 14 довколишніх сіл: Дубове, Красна, Руська Мокра, Калини, Ганичі тощо. Працюватимуть у відділенні 33 поліцейські.

 

 

 

Начальник ГУНП в Закарпатській області полковник Сергій Князєв представив особовому складу начальника Дубівського відділення – майора поліції Олега Терпака.

 

– Ваша основна робота буде не тут, у кабінетах відділення, а на місцях. У тих населених пунктах, де місцева влада надасть вам приміщення для роботи,-звернувся до особового складу Дубівського відділення полковник Князєв. – Ми слідкували за тим, як ви працюєте. Перший місяць показників майже не було. Але тепер люди повірили, що поліція є. Що ви не лише вгамовуватимете дрібні сімейно-побутові конфлікти, а й будете протидіяти серйознішим правопорушенням.

 

 

Як приклад, очільник поліції краю навів незаконний лісовий бізнес, вельми характерний для цього регіону. Правоохоронці мають покласти край незаконним рубкам і спекуляціям з деревиною. При цьому полковник Князєв застеріг поліцейських від спокуси хабарництва. Про те, що поліція взялась наводити лад у лісовій галузі, свідчать скарги й нарікання самих “лісобізнесменів”. Лише все має бути по-закону. А про всі корупційні прояви в малих населених пунктах відразу стає відомо людям.

 

– Я б хотів, аби всі нарікання стосовно хабарництва поліцейських були лише наклепом непорядних людей, які не хочуть працювати законним шляхом. Бо якщо дізнаюсь, що ви берете від ділків гроші – начувайтесь! – застеріг підлеглих очільник поліції краю.

 

Оцінку роботі Дубівського відділення поліції даватимуть громадяни. За словами Сергія Князєва, студенти соціологічного відділення УжНУ проведуть соціологічне опитування в довколишніх селах стосовно роботи поліції.

   

Представники духовенства освятили адмінбудівлю поліції та службовий транспорт. А присутні на урочистостях голови сільських рад подякувалиочільнику поліції краю за відкриття нового відділення. На їх переконання, це зробить поліцію ближчою до народу. Адже тепер жителям Дубівського куща не доведеться їхати в пошуках захисту правоохоронців аж у Тячів.

 

 

 

– Реформу поліції слід розпочинати не з Києва, а з низів, – впевнений Сергій Князєв. – На прикладі Дубового поліція з'явиться і в інших невеликих населених пунктах Закарпаття, де її ще немає.

 

Нагадаємо, що нові поліцейські відділення з'явилися і в Мукачівському,Великоберезнянському, Воловецькому районах. А у селищі Ясіня на Рахівщиністворено пункт дільничних інспекторів поліції.

 

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

Про Захід