Добровольцями в зону АТО їдуть і жінки

Опубліковано:





У вівторок, 26 серпня, друзі та колеги прийшли до будівлі Берегівського військкомату провести в зону АТО депутата міськради Ольгу Бізілю, а нині добровольця 128-ї окремої механізованої бригади. Повідомляє Мукачево. нет

Ольга Василівна – перша жінка-доброволець з міста Берегово, яка буде нести службу на рівні з військовими у складі медичного батальйону.

Це підтвердив і Олег Парада, військкомісар Берегівського об'єднаного міського військкомісаріату.

Наразі добровольці пройдуть короткі навчання у місті Ужгород, а далі будуть направлені у Луганську або Донецьку область, де нині тривають запеклі бої з місцевими терористами та російськими найманцями.

“Куди саме потраплять наші військові сказати складно – це військова таємниця. Але, однозначно, що ситуація там складна, і їхньої допомоги потребують. Тим паче, фахової”.

Ольга Бізіля за фахом медик-фельдшер. І хоча працювала останніми роками на керівних посадах у Берегові та Чопі, однак своїх професійних навичок не забула.

“Рішення про те, що поїду добровольцем прийняла одразу, коли дізналася, що на “східному фронті” гинуть наші закарпатські хлопці. Не я одна – кілька моїх друзів, жінок написали відповідні заяви у військкомісаріаті. Однак нині лише мені вдалося пройти медичну комісію, іншим було відмовлено через вікові чи інші обмеження. Страху нема, хоча хвилювання страшенне. Утім маю підтримку моїх побратимів – від них отримала оберіг на щастя, щирі побажання. Все здолаємо разом, головне, аби все було не марно! Дуже хочу принести користь державі, і допомогти чим матиму змогу нашим героїчним хлопцям, які захищають нашу землю від ворогів”, – каже Ольга Бізіля.


Про Захід