Частина із грантових 30 мільйонів ЄС дістанеться Закарпаттю

Опубліковано:

І піде на реконструкцію двох існуючих та облаштування ще одного додаткового пунктів пропуску між Украхною та ЄС на кордоні Закарпаття. Таку інформацію оприлюднили у соціальній мережі Фейсбук на офіційній сторінці міністерства, зазначаючи, що ця сума є сумарною для чотирьох програм.

Так, йдеться зокрема про “Ужгород – Верхнє Нєміцьке”. 

Україна отримає 30 млн євро грантової допомоги від ЄС завдяки продовженню 4 програм прикордонного співробітництва, які нещодавно підписало Мінекономрозвитку з Єврокомісією.

Кошти використають на подальшу розбудову та модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску “Красноїльськ” і “Дяківці” на українсько-румунському кордоні; “Рава-Руська”, “Устилуг-Зосин”, “Краківець”, „Шегині” та „Ягодин” – на українсько-польському; “Ужгород-Вишнє Немецьке” – на українсько-словацькому; та Лужанка – Берегшурань” – на українсько-угорському. Також на кордоні з Угорщиною побудують пункт пропуску водного сполучення Вилок для байдарочників.

Частина гранту сприятиме розвитку сучасної ІТ-інфраструктури відділів прикордонної та митної служби, зниженню вразливості прикордонних територій від ризику повеней, покращенню забруднень від хімічних звалищ і скидання стічних вод у регіоні Нижнього Дунаю, проведенню експертного оцінювання для інтеграції української і молдавської електричних систем в енергетичну мережу ENTSO-E.

Завдяки підписаним угодам ЄС продовжив до 31 грудня 2016 року Спільні операційні програми прикордонного співробітництва “Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007–2013 роки”, “Польща – Білорусь – Україна 2007–2013 роки” “Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007–2013 роки” та “Басейн Чорного моря 2007–2013 роки,” – йдеться у повідомленні. 

Про Захід