Пошкоджену трубу газопроводу «Союз» вирізали й відправили на експертизу для встановлення причини аварії

Опубліковано:

Учора о 15.30 залишковий газ у пошкодженій трубі продуктопроводу “Союз” повністю вигорів, після чого ремонтники змогли детально оглянути місце аварії. Пошкоджену ділянку труби вирізали й відправили на лабораторний аналіз, який і встановить остаточну причину аварії. За попередніми даними, розгерметизація сталася  через те, що на трубі, яка пролягає в землі на глибині близько 1,5 метра, розійшовся поперечний шов. Імовірна причина – просідання ґрунту або зношення труби, яка була прокладена в кінці 70-х років минулого століття (газопровід “Союз” будувався з 1975 по 1979 рік).

– На місці надзвичайної події продовжують працювати аварійні бригади, найближчими днями робота газопроводу має бути відновлена, – повідомляє керівник області Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що 1 січня внаслідок розгерметизації газопроводу “Союз” у Хустському районі Закарпаття стався вибух газу з подальшою пожежею й підняттям вогняного стовпу на 50 метрів у висоту. Внаслідок аварії ніхто з людей не постраждав, масштабних руйнувань та шкоди навколишньому середовищу немає, відключення населених пунктів Закарпаття не було, транзит газу з Росії в країни Євросоюзу не порушувався.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід