Гірським селам Закарпаття закуплять шкільні автобуси замість тих, що вилучені в зону АТО

Опубліковано:

Зараз через відсутність транспорту діти деяких високогірних сіл змушені щоранку в темряві пішки добиратися в школу по 3 – 4 кілометри, а частину дороги йти через ліс

З початку року почнеться процедура закупівлі шкільного автотранспорту замість того, що вилучений для потреб АТО. Усього на Закарпатті в період кількох хвиль мобілізацій було вилучено 20 шкільних автобусів, у тому числі в ряді високогірних сіл Великоберезнянського, Воловецького, Рахівського й Тячівського районів.

– Сподівань, що автобуси повернуть, практично немає, частина з них знищені в ході бойових дій, інші внаслідок інтенсивної експлуатації в надзвичайних умовах знаходяться в аварійному стані й потребують капітального ремонту, – повідомляє керівник області Геннадій Москаль.

– Через відсутність транспорту діти деяких високогірних сіл змушені щоранку в темряві пішки добиратися в школу по 3 – 4 кілометри, а частину дороги йти через ліс. З початку року будемо виправляти ситуацію. Кошти, передбачені на купівлю автобусів, виділятимуться з розрахунку 50 на 50. Одну половину покриє освітня субвенція з Держбюджету, другу – місцеві бюджети (включаючи обласний). У першу чергу закупимо шкільні автобуси замість тих, що вилучені в зону АТО. Крім того, шкільний транспорт отримають і інші села, де дітям важко добиратися в школу. Усього протягом цього року за кошти Державного та місцевого бюджетів на Закарпатті буде закуплено 44 шкільні автобуси.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід