В Ужгороді відтепер є своя велокарта!

Опубліковано:





Вже незабаром оригінал, 4-метрову англомовну велокарту, вивісять у Пасажі.

Днями в Ужгороді відбулася масштабна акція “Велодень”, під час якої презентували велокарту краю, представили проект “Соціальні велосипеди Ужгорода”, провели традиційний уже “Night ride”, розіграли путівки в Амстердам, нагородили почесних велосипедистів міста тощо.

Біля магазину “Retrobike” (провулок “Корзо”) організатори заходу презентували громадськості зменшену версію мультиплікаційної велокарти міста. Вже незабаром оригінал (4-метрову англомовну велокарту) вивісять у Пасажі. Цікаво, що велокартою вже почали активно користуватися.

Гості із Києва, до прикладу, раді, що в Ужгороді представили маршрути, оскільки місцевості вони не знають, але впевнені, що тут є чимало цікавих локацій, які варто відвідати. Отож користь від такої новації в Ужгороді очевидна!

Організатори заходу відзначають, що карта зроблена як для туристів, так і для мешканців Ужгорода. На ній позначено, де можна смачно поїсти та весело й корисно провести час.

Незабаром презентують іншу велокарту міста з орієнтовним переліком вулиць, де будуть велодоріжки. Восени планують затвердити схему велодоріжок в Ужгороді.

Відтепер при розробці проектів капітального ремонту вулиць обов'язково будуть враховуватися і велодоріжки. Програму розпишуть на 5–7 років, щорічно вона охоплюватиме по декілька вулиць.

Галина Риган


Про Захід