Понад тридцять закарпатців стануть бійцями АТО

Опубліковано:





Більше тридцяти мобілізованих чоловіків з різних областей України днями відправляться в зону АТО. Понад три тижні вони проходили підготовку на базі Виноградівської військової частини. Тож у Виноградові на пл. Миру святкували свято свободи – День Незалежності України. Молилися за Україну та вояків. Усі бажаючі виступили з напутнім словом, серед яких були: Олег Любімов, Михайло Магочі, Володимир Мочарник, Лісіцкі Михайло, Юдіта Петефі, Володимир Палінкаш… Чоловіки в свою чергу наголосили на обов'язку захищати Батьківщину і вони до цього готові. Адже ще не так давно кожен з нас займався сласними справами, жив буденним звичайним життям… та сьогодні треба захищати не тільки кордони України, а, насамперед, майбутнє наших дітей.

Було сказано багато слів про агресора Путіна, про Росію та наголос лишився на усвідомленні: Україна сьогодні є взірцем боротьби за демократію; жовто-блакитний український прапор є символом свободи у всьому світі, адже вперше за 23 роки ми почали розуміти, що таке державні символи, що таке незалежність і яка її ціна; уперше за 23 роки незалежності від Росії українці дякують Путіну за те, що він об'єднав націю.

Впродовж тривалого часу український народ “ПРОТИ”. Проти Януковича, проти корупції, проти свавілля, проти війни, а сьогодні ми – “ЗА”. За свободу, за прозору владу, за МИР, за Незалежність, за щастя, за любов, ЗА ЄДИНУ УКРАЇНУ.

Одна лише прикрість – серед нас сьогодні не було тих, хто мав би, як на мене, попросити вибачення у виноградівців за те, що у відповідальну мить не були з народом; тих котрі ще й досі ділять суспільство на партійні табори відносячи себе до тої чи іншої кагорти доносячи свої цінності… певно, вони по-своєму розуміють націю, патріотизм та ЄДНІСТЬ.

Зрештою, містяни побажали воякам мужності, перемоги, а ми неодмінно переможемо, бо з нами правда, з нами Бог. Та найголовніше побажання-прохання прозвучало так: повертайтесь живими, вас люблять і чекають.

Світлана Кедик

Севлюш. інфо


Про Захід