Москаль: «Ніякого скорочення чи оптимізації лікувальних та освітніх закладів на Закарпатті не буде»

Опубліковано:

Закарпаття – одна з небагатьох областей Україні, в якій немає природного скорочення населення. Тому всякі розмови, здогадки та плітки, наче в 2016 році буде зменшено кількість лікарняних ліжок та закриті деякі малоукомплектовані школи, не мають під собою підґрунтя. Освітньої й медичної субвенції, яка закладена в Державний бюджет України для Закарпатської області, повністю вистачає  для функціонування всіх медичних закладів, а також освітніх установ різного рівня.

Про це йшлося в понеділок на зустрічі голови ОДА Геннадія Москаля та голови облпрофради Володимира Фленька.

– Якщо хтось із різних причин (політичних, особистих чи корпоративних) невдоволений прийняттям Держбюджету-2016, він має повне право організувати акцію протесту перед стінами Верховної Ради. – зазначає Г.Москаль. – Або висловити своє “фе” народним депутатам від Закарпаття, котрі всі як один проголосували за прийняття бюджету.

Закарпатська облдержадміністрація до прийняття бюджету на 2016 рік не має жодного відношення. Наша позиція залишається незмінною – ніякого скорочення чи оптимізації лікувальних та освітніх закладів в області не буде. У 2015 році в деяких районах медична та освітня субвенції закінчилися у вересні та жовтні. Але завдяки моїм неодноразовими поїздками у Кабмін обидві галузі профінансовані в повному обсязі. Так само буде і в 2016 році.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід