В Ужгороді на День Незалежності позмагаються богатирі

Опубліковано:





120 кілограмів – середня вага учасників змагань “Карпатський ведмідь”. Але справа не у вазі, а в силі. Її й демонструватимуть у центрі Ужгорода на День Незалежності.

О 14-ій годині на площі Фенцика (біля філармонії) зберуться богатирі.
Карпатська ліга сильних людей уже водинадцяте організовує шоу стронгменів – “Карпатський ведмідь”. У програмі змагань – як традиційні для таких видовищ завдання, так й оригінальні.

Іван Григоровський, представник Карпатської ліги сильних людей, розповідає: “Важкі великі хлопці будуть носити важкі великі речі. Це і 130-кілограмові валізи, і 300-кілограмові колеса. Також буде станова тяга від 330 і до 420 кг можливо, у цьому році хтось поб'є рекорд. Потім будуть піднімання важкої колоди, вага за 160 кілограмів, піднімання важкох 85-кілограмової гантелі на кількість”.
У “Карпатського ведмідя” є свої особливі конкурси, які не побачиш на інших змаганнях.

“Цього року у нас знову повертається на турнір утримання цеглин. Такого ви вже в останні роки у світі не побачите. Треба стиснути цеглини і утримати їх чимдовше. Не просто утримувати, а ще треба їх стискати, бо вони розсипаються” – каже Іван. До слова, взяти участь у такому випробовуванні запропонують і глядачам.

Свято сили в Ужгороді зазвичай є міжнародним. Але цьогоріч через кризу, викликану подіями у державі, зголосилися до участі лише українці.
Зокрема, змагатиметься і переможець другого етапу Українського кубка Сергій Пономарьов з Києва.

Закарпатська збірна стронгменів налічує сімох силанів, які представляють край на всеукраїнських та світових змаганнях. Утім, скільки богатирів прийде у свято на площу Фенцика – наразі невідомо: турнір “Карпатський ведмідь” є відкритим.
Також на шоу чекають і діток – для них будуть веселі конкурси..

Йожеф Кіш,
Uzhgorod.in


Про Захід