Через недбале голосування більшості Ужгород міг залишитися без Стратегії розвитку

Опубліковано:

Вчора, 23-го грудня, в Ужгороді відбулася сесія міської ради. Після голосування за питання, які стояли на порядку денному, заслухали депутатські запити. Серед них і важливий для подальшого розвитку міста запит щодо створення Стратегії розвитку Ужгорода.

“Результати неодноразових зустрічей з представниками громадських організацій та активістами міста виявили необхідність розробки Стратегії розвитку міста на найближчі 5 років. Враховуючи вищевказане, прошу створити робочу групу для організації і розробки Стратегії та включити до її складу голів постійних комісій міської ради, представників громадських організацій, фахівців різних галузей з питань життєдіяльності міста, експертів із стратегічного планування та інших зацікавлених осіб. Відповідальним за роботу вказаної робочої групи призначити першого заступника міського голови Цапа І.Ю.”, – йдеться у запиті депутата Андрія Риби.

Однак, незважаючи на те, що це питання справді важливе і актуальне для Ужгорода, депутати, які вочевидь не надто вслуховувалися в те, що їм зачитують, не підтримали рішення. Ймовірно, що для негативного голосування вистачило власне прізвища депутата, який подавав запит.

Втім голова міської ради Богдан Андріїв, напевно, розуміючи, що ця ініціатива дійсно важлива для міста, крім того, що через відмову розробляти стратегію, можливий негативний публічний резонанс, з роз'ясненням ще раз поставив запит на голосування. Після чого рішення пройшло із 33-ма “за”.

На прикладі одного голосування вимальовується не дуже втішний прогноз на роботу ради цього скликання: підконтрольна більшість, не надто дбає про інтереси міста і готова голосувати навіть проти потрібних Ужгороду ініціатив, тільки через те, що їх озвучує опозиція.

Сам автор запиту – голова фракції “Солідарність”, депутат Андрій Риба так прокоментував ситуацію: “Фракція “Солідарність” хоч і представлена в раді у меншості, намагається бути максимально конструктивною опозицією і, передусім, працювати на благо міста, а не задовольнятися на сесіях роллю “гавкаючих псів”. Наша фракція розуміє, що Ужгород останні роки живе за принципом затикання дірок і гасіння пожеж у всіх сферах життєдіяльності міста. Чіткого розуміння куди рухатиметься, як розвиватиметься і на чому спеціалізуватиметься місто в довгостроковій перспективі наразі немає. Тож наша фракція і я особисто протягнули цей запит і зобов'язали місто створити разом з громадськістю стратегічний документ, який має стати дорожньою картою для виходу Ужгорода із багаторічного процесу стагнації і втрати ідентичності. Запит проголосовано і, по ідеї, Іштван Цап ще в цьому році мав би скликати голів комісій і визначитись з принципами роботи, окреслити терміни, процедури, кроки і т.д.”

“Про Захід”

Про Захід