В Закарпатській ОДА обговорили проблему працевлаштування вихованців інтернатних закладів

Опубліковано:

22  грудня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра  Петіка відбулось засідання координаційної ради  у справах дітей. 

На порядку денному питання  дотримання  чинного законодавства  про працю, працевлаштування та охоплення навчанням дітей. Представник обласної  служби зайнятості  Ольга Сівач зазначила, що  за 11 місяців поточного року послугами відомства скористалися 7 зареєстрованих безробітних, які на дату реєстрації не досягли 18 років. 

“П'ятьох  з них  вдалося працевлаштувати, а двоє вступили на навчання. Крім того, спеціалісти центрів зайнятості надали профорієнтаційні послуги 196 учням із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, – поінформувала посадовець. 

Доповідаючи по другому питанню, представник департаменту освіти і науки Олеся Греба зауважила, що в області з кінця серпня по листопад поточного року проведено два етапи рейду „Урок” з виявлення дітей, які   1 вересня не приступили до занять у загальноосвітніх навчальних закладах. 

За статистичними даними, поданими відділами та управліннями освіти станом на 1 вересня поточного року не здобували загальну середню освіту 263 учні, а на 15 вересня таких дітей було уже 164. Робота по залученню дітей до навчання триває.

Також, присутні заслухали інформацію начальника  служби  у справах дітей Світлани  Якімеліної  про результати  перевірок інтернатних закладів області, на утриманні яких перебувають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. За словами посадовця, в обласних спеціалізованих закладах не виявлено значних  порушень. “Завдяки  розвитку  сімейних форм  виховання з кожним роком  зменшується кількість дітей, які перебувають  в інтернатних закладах області.  Якщо, у 2013 році  в інтернатах проживало та навчалось 433 дитини, то цього року у спеціалізованих закладах області перебуває 316 вихованців”, – наголосила Світлана Якімеліна.

За результатами розгляду зазначених питань члени координаційної ради вирішили посилити роботу з працевлаштування дітей кризових категорій та їх профорієнтаційний супровід, залучати до навчання дітей шкільного віку і посилити контроль за виконанням опікунських функцій державними опікунами.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід