У Перечинський інтернат “викликали” поліцейських

Опубліковано:

Яким тут відведена роль Миколайчиків. Вихованці Перечинської школи-інтернату зустрічали гостей-правоохоронців з  радістю, як давніх знайомих. Адже поліцейські у них часті гості. І не лише на свята, але й у будні. 

Поліцейські напередодні Дня Святого Миколая завітали до Перечинської школи-інтернату, аби привітати  дітей зі святом та подарувати їм подарунки від Миколая. А старшокласників застерегли від необдуманих вчинків, зокрема нагадали їм про небезпеку піротехніки.

– Таке спілкування з правоохоронцями дає можливість дітям бути більш відвертими, розкутими. Вони розповідають про свої плани, переживання. Тобто між поліцейським і підлітком відбувається діалог, який сприяє довірливішим стосункам і позитивно впливає на виховання дітей, – коментує директор закладу Василь Коба.

Поліцейські, дізнавшись про проблеми дитячого середовища, надають професійну і кваліфіковану пораду та допомогу.

Основним акцентом розмови була й тема піротехніки та безпечного поводження з нею. Капітан поліції Михайло Попович розповів школярам про правильне використання салютів, феєрверків та петард. Адже невдовзі Новий рік, і діти цимзабавлятимуться. Правоохоронець розповів, як хлопець з Іршавського районузабавлявся вдома біля кухонної плити піротехнікою. Петарда зайнялася і вибухнула просто в руках підлітка. Вибухом дитині відірвало пальці…

Правоохоронець нагадав старшокласникам про заборону запуску піротехніки в закритих приміщеннях, на балконах, поблизу житлових та господарських будівель. Зберігати ж її слід подалі від обігрівальних пристроїв та сирих приміщень.

А найменші учні інтернату отримали від гостей подарунк: солодощі, фрукти, розмальовки, пазли тощо.

– Діти були дуже задоволені і в піднесеному настрої. Упродовж зустрічі панувала невимушена атмосфера та відчуття свята, – каже начальник Перечинського відділення поліції  Анатолій Шкирта. – Саме щасливі оченята дітей стають мотивацією для проведення таких акцій і в подальшому.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

 

 
Про Захід