Закарпатські підприємства заборгували працівникам близько 4 мільйонів

Опубліковано:





 Порівняно з 1 липня ц.р. вона зменшилась на 929,0 тис. грн., або 17,9%. Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу йшлося на селекторній нараді під керівництвом першого заступника голови Закарпатської ОДА Андрія Сербайла з представниками департаменту соціального захисту населення, прокуратури, ГУ Міндоходів у Закарпатській області, ГУ Пенсійного фонду України у Закарпатській області, керівниками РДА та МВК.

Як зазначалося, станом на 18 серпня ц.р. заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях, установах Закарпатської області становить 4257,9 тис. грн. Порівняно з 1 липня ц.р. вона зменшилась на 929,0 тис. грн., або 17,9%. Повністю відсутня заборгованість у 7 адміністративно-територіальних одиницях області, зокрема, у м.Чоп, м.Берегово, Іршавському, Міжгірському, Перечинському, Свалявському, Хустському районах. Також повністю погашено борг на таких економічно активних підприємствах краю, як: ПАТ “Машинобудівний завод Тиса” (504,7 тис.грн.); ДП МОУ “Мукачівська ГРД” (6,2 тис.грн.); учбово-спортивна база “Закарпаття” (63,1 тис.грн.); ДП “Воловецьке лісове господарство” (449,7 тис.грн.) Водночас відбулося зменшення боргу на таких економічно активних підприємствах області, як: ДП “Закарпатський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” – 14,1%, ТОВ “Комплекс Закарпаття” – 14,0%, ДП агропромислова фірма “Леанка” – 12,0%. У той же час є активні підприємства, які наростили борг упродовж місяця, зокрема: Мукачівське учбово-виробниче підприємство – на 14,1 тис. грн.; ВАТ АФ “Яворник” – на 27,6 тис. грн., філія “Великоберезнянське лісове агропромислове господарство” – на 14,3 тис. грн. А в м.Хуст виникло нове підприємство-боржник: ПП “Архітектура&К” – на 9,7 тис. грн. Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах становить 1095,6 тис. грн. Порівняно з 1 липня 2014 року вона збільшилася на на 1,2%.

Насамкінець селекторної наради Андрій Сербайло доручив керівникам РДА та МВК підготувати відповідні листи на ОДА щодо вжитих організаційних заходів для погашення зарплатних боргів по кожному підприємству-боржнику області.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 


Про Захід