Новообрані місцеві ради не мають права обмежувати доступ журналістів на засідання — ІМІ

Опубліковано:

Органи місцевого самоврядування не мають права забороняти журналістам відвідувати засідання, а акредитація — це процедура для спрощення роботи журналістів, а не обмеження, і її відсутність не може бути причиною недопуску представників ЗМІ. За перешкоджання роботі журналістів передбачена кримінальна відповідальність.

Про це нагадують юристи ІМІ у зв'язку з тим, що новосформовані міські ради по всій Україні почали масово обмежувати доступ журналістів на відвідування засідань. Зокрема, такі випадки стали відомі у Маріуполі, Миколаєві, Запоріжжі і Луцьку.

Так, медіаюрист ІМІ Максим Ратушний, вказує, що згідно із законом “Про місцеве самоврядування України” гласність, тобто політика максимальної відкритості, визначається як один з основних принципів місцевого самоврядування. Цим же Законом у ч. 17 ст. 46 визначається, що сесії ради проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством, і порядок доступу до засідань визначається радою відповідно до закону.

Щодо спроб викривити у пропонованих регламентах роботи поняття акредитації та спроб фактичного заснування дозвільного механізму доступу до засідань (який у деяких випадках може порушувати і принцип рівноправності та недискримінації), юрист ІМІ Максим Ратушний наголошує, що статтею 26 Закону України “Про інформацію” визначається таке:

– суб'єкт владних повноважень може здійснювати акредитацію журналістів, працівників ЗМІ, з метою створення сприятливих умов для здійснення ними своєї професійної діяльності (мова йде не про дозвільну систему допуску чи недопуску журналістів, а про роботу в рамках сприянню співпраці);

– здійснення акредитації має грунтуватися на принципах відкритості, рівності, справедливості з метою забезпечення права громадськості на одержання інформації через ЗМІ (у тому числі і недискримінація за політичними поглядами чи результатами роботи журналіста чи працівника ЗМІ, як, наприклад, негативно написаний, на думку представників суб'єктів владних повноважень, журналістський матеріал);

– відсутність у журналіста акредитації не може бути підставою для відмови у допуску журналіста, працівника ЗМІ на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень;

– в акредитації не може бути відмовлено у разі подання усіх документів, передбачених у частині 2 статті 26 Закону “Про інформацію” (ніякої іншої підстави для відмови у акредитації, крім неподання повного і передбаченого Законом пакету документів, немає);

– порядок акредитації підлягає оприлюдненню;

– суб'єкти владних повноважень, що здійснюють акредитацію журналістів, працівників ЗМІ, зобов'язані сприяти провадженню ними своєї професійної діяльності; завчасно сповіщати їх про місце і час проведення публічних заходів; надавати інформацію, призначену для ЗМІ; а також сприяти створенню умов для здійснення запису і передачі інформації, проведення інтерв'ю, отримання коментарів посадових осіб (не тільки не перешкоджати, а саме сприяти як фіксуванню та запису, так і проведенню інтерв'ю та отриманню коментарів від посадових осіб!);

– суб'єкт владних повноважень, який акредитував журналіста, працівника ЗМІ, приймає рішення про припинення акредитації виключно у трьох вичерпних випадках: 

1) подання журналістом, працівником ЗМІ відповідної заяви; 2) неодноразове і грубе порушення журналістом, працівником ЗМІ обов'язків визначених статтею 26 Закону 

“Про інформацію” (по факту це тільки порядок та вимоги до заяви на акредитацію та обов'язки визначені у попередньому абзаці щодо дотримання правил внутрішнього розпорядку та неперешкоджання роботі); 3) звернення ЗМІ, за поданням якого була здійснена акредитація;

Також юристи ІМІ наголошують, що у пропонованих Регламентах роботи органів місцевого самоврядування порушуються положення чинного законодавства, а саме Законів України “Про інформацію”, “Про доступ до публічної інформації”, “Про місцеве самоврядування України”.

“Порушення принципів та приписів визначених зазначеними Законами може бути оскаржене у суді у визначеному порядку. Враховуючи пряме порушення вимог чинного законодавства, а також перешкоджання у реалізації прав, передбачених Конституцією України — вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб — судове оскарження матиме успіх, що призведе до відповідних юридичних наслідків для згаданих органів та впливу на репутацію новообраних органів місцевого самоврядування”, — коментує Максим Ратушний.

Крім того, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, можуть розцінюватись як злочин, передбачений частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України, що тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Як відомо, 11 грудня у Маріупольській міськраді захотіли зробити допуск журналістів на засідання можливим лише по акредитації, а присутність громадських активістів має узгоджуватися з міським головою. Крім того, у статті 230 опублікованого Проекту Регламенту йдеться, що журналісти, які двічі “допустив спотворення інформації про роботу ради” позбавляється акредитації. 16 грудня стало відомо, що депутати Миколаївської міської ради хочуть обмежити доступ представників ЗМІ до відвідування сесій, дозволивши бути присутніми лише двом журналістам та за попереднім записом не пізніше, ніж за 48 годин до засідання. І навіть в такому разі можуть відмовити журналісту в присутності, якщо не буде вільних місць у залі.

Також 16 грудня стало відомо, що журналістам потрібно акредитуватись і на сесію Запорізької міськради. Причому оголошення про акредитацію розмістили близько 17.00, а завершення акредитації — о 19.00. Раніше на сесії Запорізької міскради був вільний вхід як журналістів, так і громадськості.

У Волинські обласній раді невідомі особи, які називали себе охоронцями, 8 грудня обшукували журналістів металодетекторами та “відчитували” за спізнення. Також депутати Волинської облради створили тимчасову контрольну комісію, яка займатиметься перевірками комунальних підприємств, тазаявили, що засідання проводитимуть у закритому режимі.

За повідомленням регіонального представника ІМІ у Закарпатській області, у місцевих радах Закарпаття поки що інцидентів між працівниками органів місцевого самоврядування та журналістами щодо питань доступу останніх до депутатських засідань чи засідань виконавчих комітетів не зафіксовано.

Інститут масової інформації

Контакти:

(044) 284-38-84, (050) 44-77-063

[email protected]

Про Захід