Художники продадуть картини на користь дітям

Опубліковано:

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів Благодійного аукціону картин Закарпатських художників, який відбуватиметься у рамках проекту “Подаруй тепло дитині” 17 грудня у залі ресторану “Ужгород”.

Як розповів Микола Гелетей, один з організаторів акції, аукціон розпочнеться о 18.00 і триватиме дві години. Ініціативна група вже розіслала запрошення представникам влади, бізнесу, консульства, політикам. Запросили мера Ужгорода. “Запрошуємо всіх бажаючих.

половина виручених коштів (стартова ціна кожної картини – 4 тис.грн.) піде на потреби Ужгородської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ст. для глухонімих дітей”, – розповів Микола Гелетей. За його словами, ідея у молодих ужгородців (спільно з Миколою організовують захід Наталія Ждянська, Олександр Євтушенко) щодо Благодійного аукціону виникла на початку грудня. Це не перша акція з допомоги спеціалізованій школі. З 1 по 31 грудня розпочалася акція “Випий каву – допоможи дитині!”,до якої приєдналися майже всі кав'ярні у центрі Ужгорода. 10 коп. від кожної проданої порції відраховується на потреби школи. Скільки було зібрано – стане відомо наприкінці акції 31 грудня. За гроші, зібрані з аукціону та “кавової акції”, організатори планують придбати принтер, ноутбук, мультимедійний проектор та спортивний інвентар для Ужгородської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ст. для глухонімих дітей.

Борис Кузьма, голова Закарпатської організації Національної Спілки художників України зазначив: “Не перший раз закарпатські художники беруть участь у благодійних аукціонах. Ми завжди ставилися до таких речей позитивно. Адже, по-перше, це допомога дітям, чи військовим, чи учасникам АТО іншим, хто потребує допомоги. У нас було проведено вже чимало таких заходів і ми із задоволенням відгукнулися на пропозицію. По-друге, це — пропагування мистецтва і, по третє, ті, хто прийшов отримує моральне та естетичне задоволення від спілкування з мистецтвом. Ми з художниками завжди йдемо на ці речі сміливо. Паралельно йде процес виховання людей, які торкаються мистецтва. Бути меценатами, спонсорами, сподвижниками мистецтва – це відповідально”. За словами Бориса Кузьми, на аукціоні буде представлено 22 картини основного потенціалу Спілки художників. Це твори двох народних художників, 6-ти заслужених, молодих і прогресивних митців. “Це підбірка полотен, який хочеться запропонувати покупцю і людям, які цікавляться митцями. Всі роботи виконані протягом цього року. Є речі декоративні, пейзаж, натюрморти, пару фігуральних композицій”, – додав Борис Кузьма.

Зокрема, на аукціоні будуть представлені картини Заслужених художників України: Бориса Кузьми, Василя Свалявчика, Наталії Сіми-Павлишин, Василя Чурея, Василя Вовчка, Вікторії Кузьми, Олександра Малеша та інших.  

Ужгородський прес-клуб 

Про Захід