На Закарпатті – всі сфери з інвестиційним потенціалом (Фото)

Опубліковано:

У вівторок, 15 грудня, в обласному центрі Закарпаття відбувся форум, на якому презентували інвестиційний та економічний потенціал краю. Участь взяли представники обласної та місцевої влади, дипломатичних установ, освітніх закладів, громадських організацій, ділових кіл краю. 

Як зазначив у своєму вступному слові глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, залучення інвестицій  є пріоритетом для розвитку  економіки  нашого регіону. 

– У нас є багато вільних рук, краяни потребують роботи. Вам добре відомо, що в Закарпатті – всі сфери з інвестиційним потенціалом. Ми відкриті для партнерів, маємо хороші напрацювання і реальні плани, які потрібно реалізовувати Тож, ласкаво просимо! – звернувся до присутніх Геннадій Геннадійович. Його підтримав голова обласної ради Михайло Рівіс:

– Закарпаття має унікальне геополітичне положення та займає активну позицію у сфері транскордонного співробітництва, тому  має всі передумови, аби стати центром ділових, торгівельно-економічних,  міжрегіональних зв'язків. Тож залучення коштів іноземних інвесторів активізує інвестиційний процес та впровадить нові технології, сприятиме розвитку малого і середнього бізнесу, – підкреслив Михайло Михайлович.

Відтак керівники краю висловили сподівання, що сьогоднішня презентація інвестиційного та економічного потенціалу сприятиме розширенню виробництва підприємств з експортним потенціалом, збільшенню асортименту продукції товарів з високим ступенем переробки та їх конкурентоспроможності на світових ринках.

Також з вітальним словом виступили Генеральний консул Румунії в м. Чернівці Молдован Елеонора, консул Генерального консульства Чеської Республіки у м. Львів Фулеова Валерія та консул Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород Тріеб Гергель. Дипломати відмітили, що обласна влада докладає всі зусилля для створення позитивного інвестиційного середовища, для налагодження нових і розвитку діючих транскордонних зв'язків, залучення іноземних інвестицій в закарпатську економіку, розширення співробітництва із країнами Євросоюзу і передусім – з найближчими сусідами. Вони висловили бажання на подальшу тісну співпрацю між прикордонними регіонами України, Угорщини, Словаччини, Румунії. Передусім це стосується перспектив в економічній, туристично-рекреаційній, транспортній галузях, розбудові мережі індустріальних парків та логістичних центрів. А також – створенні спільних транскордонних маршрутів, впровадженні біоенергетичних ресурсів, збереженні довкілля.

Довідково: нині в області працюють інвестори із 48 країн світу, функціонує понад 660 підприємств з іноземними інвестиціями, майже половина з яких зосереджена у промисловому секторі. Тож, форум матиме успішне продовження і стане своєрідним каталізатором розвитку економічного співробітництва між Закарпаттям та іншими регіонами України і країн Євросоюзу, що в кінцевому підсумку сприятиме зміцненню і розвитку як міждержавних, так і простих, людських стосунків.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід