В Ужгороді зберуться інформатики зі всієї країни

Опубліковано:





 Як стало відомо з офіційних джерел (наказ МОН України №918 від 08.08.2104), цієї осені в Закарпатській області відбудеться фінальний етап XIII Всеукраїнського турніру юних інформатиків. Кращі команди України представлять свої роботи на розсуд провідних вітчизняних фахівців, до числа яких входять і викладачі факультету інформаційних технологій Ужгородського університету.

Особливо приємно відзначити, що сім років поспіль експертом-консультантом фінального етапу Всеукраїнського турніру юних інформатиків є заступник завідувача кафедри інформаційних управляючих систем та технологій, доцент Олександр Міца. Він і був одним із ініціаторів проведення турніру в Ужгороді.

Конкурси такого рівня й участь у них викладачів УжНУ виводять обласний центр Закарпаття на чільні місця всеукраїнської арени новітніх технологій, а згодом, переконані, – виведуть і на міжнародний щабель. Цього можна досягти через залучення до подібних турнірів іноземних школярів, насамперед з Угорщини і Словаччини. Чи не найкращим майданчиком для таких змагань, на нашу думку, є Ужгородський університет. Він має добру матеріально-технічну базу, а також здатен забезпечити перекладацьку функцію, оскільки іноземні мови викладаються в Ужгородському університеті на високому рівні.

Завідувач кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін
доцент О. Г. Лавер, mediacenter.uz.ua


Про Захід