Прокуратура не дозволила незаконно стягнути кошти з держбюджету

Опубліковано:

Апеляційний суд Закарпатської області погодився з доводами прокуратури області та залишив в силі рішення Ужгородського міськрайонного суду, яким відмовлено у задоволенні позову про стягнення з державного бюджету близько 50 тис.грн. шкоди.

Слід зазначити, що предметом спору є стягнення шкоди, заподіяної пошкодженням автомобіля, внаслідок обвалу частини стіни будівлі підприємства, яке знаходиться біля штраф-майданчика райвідділу міліції на якому зберігався автомобіль.

Судами обох інстанцій зроблено висновок, що така шкода громадянину була заподіяна саме внаслідок бездіяльності власника будівлі – приватної фірми, з якої і стягнуто суму шкоди. Таким чином, завдяки вступу прокурора у розгляд судом даної справи, запобігнуто стягненню з державного бюджету близько 50 тис. грн. та поновлено права громадянина на відшкодування заподіяної йому матеріальної шкоди винною особою.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв'язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області

Про Захід