Чому депутати міськради пішли на свідоме порушення регламенту?

Опубліковано:

Нинішнє засідання сесії Ужгородської міськради знову не обійшлося без порушення регламенту. Депутатам запропонували проголосувати за рішення щодо індексації зарплат працівникам бюджетної сфери, хоча рішення було підготовлене й вручене обранцям безпосередньо перед початком сесії, а не за 20 (як вимагає закон “Про доступ до публічної інформації) і не за 10, як вимагає законодавство, що стосується органів місцевого самоврядування.

Порушення було абсолютно очевидним і це розуміли всі. Тим не менше, індексацію зарплат бюджетників підтримали всі присутні в залі депутати, зокрема й ті, хто після попереднього засідання опинився в умовній опозиції.

Прокоментувати таке рішення Про Захід попросив представника партії “Солідарність”, яка не увійшла до більшості в міськраді, Андрія Рибу.

“Звичайно, порушення було і ми це чудово розуміли, – каже Андрій. – Ми вважаємо неприпустимим голосувати за рішення, які належним чином не вивчені депутатським корпусом. Сьогоднішні зміни до плану соціально-економічного розвитку та відповідні зміни до бюджету стосувалися, здебільшого, індексації зарплат вчителям і медикам, тому ми свідомо пішли на це голосування.

Однак при цьому фракції “Солідарності” та “Самопомочі” наполягли на проведенні крім спільного засідання комісій, ще окремих засідань “гуманітарної” та “регламентної” комісій, які подали критичні зауваження. В зауваженнях наголошено, що на таке свідоме порушення регламенту ми йдемо вперше і востаннє. На майбутнє не прийматимемо рішення, проекти яких не оприлюднені для громадськості і не обговорені депутатами за 20 чи, принаймні, за 10 днів до дня засідання.

Слід відмітити, що депутати на сесії підтримали ці критичні зауваження одноголосно. Тобто, цим самим і міський голова, і депутати більшості задекларували, що більше порушень вищевказаних норм регламенту та законів не буде. Чи дотримаються свого слова міський голова та колеги депутати побачимо вже на найближчих сесіях”.

Про Захід

Про Захід