Як депутати із майна громади “подарунки” на сесії робили

Опубліковано:

29 жовтня міськрада міськрада Ужгорода передала землю, відчуження якої протягом 5-ти місяців блокувалося громадо. Прийняте рішення було із мінімальною необхідною кількістю голосів “за”.

Рішення на епохальній сесії приймались по “пакетній” системі та з фактами “кнопкодавства”.

Територію вокзалу для автобусного транспорту віддано ВАТ “Закарпатавтотранс” у власність за ціною 1,48 млн грн. Якщо розділити ціну на квадратуру, то отримаємо 161 грн за 1 кв м., а це середня ціна оренди офісного приміщення в цьому районі Ужгорода за місяць.

Нинішній мер міста, а тоді – секретар ради, Богдан Андріїв через це рішення опинився у ситуації, де гостро стоїть конфлікт інтересів, позаяк “Закарпатавтотранс” – свого роду сімейний бізнес, де його родичі мають чималеньку частку: Влада Микола-Володимирівна Андріїв (11,44% акцій) та Наталія Миколаївна Андріїв (15,3%).

Олександр Ковач, депутат ради, отримав 0,06 га землі в перспективному районі Ужгорода – Проспекті Свободи, де має намір звести торгівельний центр. Як відомо, наявність будівлі із фундаментом на земельній ділянці дає прерогативи при подальшій приватизації/покупці/оформленні довгострокової оренди.

Погорєлов, а точніше – його дружина, на кінець каденції отримала індульгенцію від сплати щомісячної оренди у сумі 860 гривень по вулиці Чепури. Що це за ділянка і чому за неї можна не платити – погорєлов відповіді не дав.

Управління СБУ отримало землю для будівництва багатоквартирного будинку.

Із території. пам'ятки архітектури “Совине гніздо” виокремили два шматки у власність для кафе із терасами. Імена щасливих власниць – Тамара Штробля (дружина екс-начальника митниці у м. чоп) та Вікторія Фаркаш.

Рішення оскаржуються у суді активістами. 

За матеріалами НАШІ ГРОШІ.

Про Захід