В Ужгороді фахівці дискутуватимуть, чи потрібна Україні нова конституція

Опубліковано:

       24 листопада 2015 року, м. Ужгород з 11.00 до 13.00   відбудеться Громадська зустріч-дискусія “Створення Народної Конституції  України” (місце проведення заходу  уточнюється  і буде повідомлено додатково до 22 листопада 2015 року всім зареєстрованим учасникам)

           З метою започаткування загальнонаціонального, інклюзивного процесу створення нової Конституції Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) ініціює в усіх регіонах країни серію громадських обговорень, покликаних розпочати конституційний процес в основі якого лежатиме всеохоплюючий суспільний діалог, що є обов'язковою нормою демократичних країн. Результатом цього процесу має стати проект нової Конституції, створеної як компроміс всіх зацікавлених сторін, який дозволить зберегти цілісність і суверенітет країни.

        Основними спікерами виступатимуть визнані фахівці в сфері конституційного права: Віктор Мусіяка, Володимир Шаповал, Віктор Шишкін, Микола Козюба, Юрій Василенко, Ігор Коліушко, Геннадій Друзенко та народні депутати України.

        До участі у зустрічі – дискусії запрошуються: представники громадського сектору/активісти, представники органів місцевого самоврядування, наукового середовища (викладачі/аспіранти), журналісти, політично-активні громадяни тощо.

Електронна реєстрація учасників зустрічі – дискусії  до 21 листопада за посиланням  http://goo.gl/forms/WiKAkhMwpL

Питання до обговорення:

  • Яка нова Конституція потрібна Україні?
  • Як створити нову Конституцію на основі консенсусу навколо ключових цінностей?
  • Хто та що блокує створення нової Конституції на основі суспільної згоди?
  • Яка роль громадськості у процесі створення нової Конституції України?
  • Яким чином новий Основний закон, розроблений за результатами широкої громадської участі, може сприяти збереженню України?
  • Міжнародна практика проведення інклюзивного процесу: що може бути корисним для України?

Захід проводиться в рамках проекту “Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України”, що впроваджується за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

         Координатор проведення даного заходу у м. Ужгород – Андрій Вишняк,     моб.тел 0506516415

Про Захід