Валерій Пацкан звернувся до Кабміну з пропозицією вдвічі збільшити об’єм пільгового газу

Опубліковано:

Підняти вдвічі норми споживання прииродного газу протягом опалювального сезону за пільговою ціною 3,6 грн за кубічний метр – з такою прпозицією до Уряду завернувся народний депутат України Валерій Пацкан разом з колегами по парламенту. 
Про це політик повіжомив на своїй сторінці у фейсбуці”:
“200 кубометрів газу за пільговою ціною в місяць для населення – це надто мало. Люди вже зараз часто змушені переходити цю межу, якщо не хочуть замерзнути. А взимку все буде ще складніше. 
Згідно з інформацією “Нафтогазу”, в 200 кубометрів газу можуть вкластися власники квартир та будинків площею до 70 м. кв., маючи при цьому високоефективні котли. Власники більших будинків (а це в основному небагате сільське населення) у норму не вкладуться ніяк і будуть змушені платити за газ по ціні 7,188 грн за кубічний метр.
Щоб вирішити це питання, ми з колегами звернулися з колективним запитом до Кабінету Міністрів України щодо збільшення соціальної норми споживання газу для населення.
Наша пропозиція – внесення зміни до постанови КМУ від 01.10.2015 № 758 та збільшення вдвічі норми споживання природного газу при пільговій ціні 3,6 грн. Тобто в обсязі 2800 м³ (з розрахунку 400 м³ на місяць) на період з 1 жовтня 2015 року по 30 квітня 2016 року”.

 

Про Захід