Валерій Пацкан: через тотальний підкуп ми недоотримали до 10 депутатів в облраду

Опубліковано:

Якби не тотальний підкуп виборців, “Солідарність” мала б в обласній раді на 8-10 депутатів більше. Що стосується Ужгорода, то тут мали б також до 10 депутатів більше, а кандидат на посаду міського голови вийшов би в другий тур.

Таку думку висловив голова Закарпатської організації “Солідарність – БПП” Валерій Пацкан на прес-конференції в Ужгороді.

“Через те, що не був зупинений тотальний підкуп, ми недотримали близько 10 депутатів в обласну раду”, – впевнений Пацкан.

Крім того, каже нардеп, новий закон про вибори до місцевих рад, виявився недосконалим, тому він збирається ініціювати у парламенті перегляд закону.

 “Зараз, за попередніми даними виходить, що від Ужгорода, від всіх партій, в облраді буде лише один депутат – Ільницький від “Відродження”. Натомість, від Рахова та Тячева – понад 10. Такий перекіс означає, що рейтингове оцінювання побудовано неправильно”, -вважає нардеп.

Суттєво, за словами Пацкана, підкуп вплинув і на волевиявлення ужгородців.

“Переговори з Михайлом Качуром щодо того, чи представлятиме він “Солідарність” на виборах міського голови, ми провели за півроку до початку кампанії. Ми вважали його єдиним демократичним кандидатом, який має шанси на перемогу. Все свідчило, що він проходить. Але тотальний підкуп убив в ужгородців надію на нормального мера. Крім того, зважаючи на те, що більшість наших кандидатів в міські депутати отримали другі місця на округах, можна говорити, що й депутатів у міськраді було б не 5 чоловік, а до 15. Нині в другому турі доводиться обирати між двома опонентами, жоден з яких не відповідає вимогам суспільства”, – підсумовує Пацкан.

Він додав, що між двома переможцями першого туру виборів, не підтримує жодного.

 

Про Захід

Про Захід