Ужгородський скансен запрошує вчитися вишивці і великих, і малих

Опубліковано:

“Мрієте про автентичну закарпатську вишиванку? Бажаєте навчитися вишивати прадавніми техніками та обрати символіку для своєї сорочки? Тоді для Вас у нас є гарна новина! У музеї незабаром розпочне роботу студія з вишивки, яка має на меті навчити кожного з Вас основам вишивального мистецтва”, повідомляється на сторінці Ужгородського скансену в мережі фейсбук. 
Ми набираємо групу поціновувачів вишивки незалежно від віку та статті, людей, які прагнуть виготовити собі сорочки, подібні до тих, які носили їх діди-прадіди. Протягом року майстриня Тетяна Когутич (випускниця курсів Юрія Мельничука у Музеї Івана Гончара) навчатиме всім технікам, які були притаманні для вишивки Закарпаття.Кожне заняття супроводжуватиметься демонстрацією взірців народного одягу з фондової колекції музею та лекцією від кандидата історичних наук Василя Коцана про особливості крою та оздоблення традиційного народного вбрання нашого краю. Кінцевим результатом занять має стати готовий виріб (сорочка) у кожного учасника та проведення виставки чи показу-дефіле у виготовлених власноруч автентичних сорочках.
Не зволікайте, записуйтеся до нашої студії! Кількість місць обмежена! Наші знання та Ваші старання допоможуть виготовити свою унікальну сорочку! Адже, як приємно одягнути до тіла сорочку, виготовлену власними руками та вишиту не журнальними візерунками, а тими орнаментами, що передавалися з покоління в покоління, несучи в собі певне оберегове значення.

Про Захід