Цього року Держбюджет отримав більше акцизного податку, ніж торік

Опубліковано:

Протягом січня-вересня 2015 року до Державного бюджету надійшло 58 млн 403 тис. грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, надходження цього податку збільшилось на 74,5%, або 24 млн 929 тис. грн.

Варто зазначити, що суб'єкт господарювання, який виробляє підакцизні товари (продукцію) на митній території України, у тому числі з давальницької сировини, є платником акцизного податку. У разі обчислення податку із застосуванням специфічних ставок з вироблених на митній території України підакцизних товарів (продукції) базою оподаткування є їх величина, визначена в одиницях виміру ваги, об'єму або в інших натуральних показниках.

До підакцизних товарів, за рахунок яких найбільше поповнюється державна казна, в частині податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, і які актуальні саме для Закарпатської області є виноробна продукція.

Порядок справляння, ставки та обчислення акцизного податку зафіксовані статтею 215 Податкового кодексу України. Детальніше за посиланням.

Відділ комунікацій Головного управління

ДФС у Закарпатській області

Про Захід