15 художників представлять свої роботи на “Тимчасовій виставці”

Опубліковано:





 У суботу, 16 серпня, о 12.00 на території колишнього Художфонда відбудеться відкриття наступної частини довготривалого проекту “Тимчасова виставка”, який щотримісяці проходить в Ужгороді.

Тема серпневої експозиції — “Ситуація”. Цього разу проект реалізовується у співпраці із Відкритою Групою.

Для втілення основної концепції проекту Відкрита Група запропонувала експонувати об'єкти в тимчасовоствореному просторі галереї “№ 10. 63.222 м2 білого”. “Ситуативна” галерея “№ 10. 63.222 м2 білого” — це пряме відображення плану неформальної галереї “Коридор” на прилеглій до неї території на вулиці Пархоменка, 7а.

Для реалізації свого задуму організатори та волонтери протягом місяця прибирали від сміття територію майбутнього виставкового простору під відкритим небом. Так, у просторі галереї “№ 10. 63.222 м2 білого” 15 художників, серед яких Відкрита Група (Львів – Мукачево), група WoodlogCK, Владислав Габда, Аттіла Газжлінські, Ілко Слав, Нікіта Кадан (Київ), Алевтина Кахідзе (Київ), Кіндер Альбом, Павло Ковач, Данило Мовчан (Львів), Олег Сусленко (Львів), Аліна Тарасенко (Львів), Руслан Тремба, Аліна Якубенко (Київ) та Ло (Харків) зможуть представити “тимчасові” об'єкти, інсталяції, перфоманси, відео-арт та лендарт.

За задумом куратора Петра Ряски, проект “Ситуація” стане прямим відображенням усього що відбуватиметься у визначеному просторі протягом 32 годин. За визначенням художника, шоста Тимчасова виставка – це “діалог реалізованих ідей, що створюють ситуацію сьогодні”.

Оксана Гаврош, Zaholovok.com.ua


Про Захід