В Закарпатській ОДА відбувся міжнародний бізнес-форум (Фото)

Опубліковано:

Сто  двадцять іноземців – представники дипломатичних установ, торгово-промислових палат, бізнесмени та банкіри країн центрально-східної Європи – відвідали міжнародний бізнес форум, який відбувся у четвер, 8 жовтня, в Закарпатській ОДА. Угорську делегацію, зокрема, очолив заступник державного секретаря міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Жолт Чутора. Привітав учасників також Надзвичайний і Повноважний посол Румунії в Україні Корнелу Іонеску.

Захід під назвою „Закарпаття – бізнес в центрі Європи” ініціював керівник краю Геннадій Москаль аби представити можливості Закарпаття для інвесторів.

–  Цей форум – можливість показати привабливість інвестиційного клімату в Закарпатті. Гості тут не тільки дивляться і слухають, вони ще й спілкуються з тими підприємцями, у яких тут розвинутий успішний бізнес. І бачать, що тут тихо і спокійно, немає ніякого тиску. Сподіваюся, що спілкування під час форуму “підштовхне” потенційних інвесторів вкладати гроші в область.

Протягом дня в рамках пленарних засідань закарпатці представили різні інвестиційні проекти – по створенню міні-ТЕЦ, сміттєспалювальних заводів, модернізації кролегосподарства, будівництву льодової арени тощо.

Продемонстрували себе і ті закарпатські підприємства з іноземними інвестиціями, які нині успішно працюють в області.

Своєрідною родзинкою форуму стала окрема презентація районів та міст краю. Вони представили не тільки продукцію, яка виготовляється на їх території, але й стратегічні інвестиційні проекти та вільні земельні ділянки, призначені для реалізації аграрних, туристичних та промислових інвестиційних проектів.

Інвестиційні пропозиції Закарпаття узагальнили і в двомовному каталозі, щоб потенційні інвестори мали на руках конкретні пропозиції.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід