У Мукачеві проходить конференція, присвячена 1000-літтю давньоруського чернецтва на Афоні (фото)

Опубліковано:

У готельному комплексі “Червона гора” в Мукачеві сьогодні розпочалася дводенна міжнародна наукова конференція “Малий Афон” – монастирі та чернецтво на Закарпатті: традиції і сучасність”. Організатором форуму стала Мукачівська Православна єпархія Української Православної Церкви, Богословсько-історичний науково-дослідний центр імені архімандрита Василія (Проніна), Міжнародний інститут Афонської спадщини в Україні та інші інституції.

Доповіді на конференцію направили науковці з 11-ти країн світу, загалом же у форумі беруть участь понад 40 відомих істориків, богословів, ієрархів та дослідників. Протягом двох днів вони будуть читати доповіді на різноманітну тематику, розкриваючи, зокрема, нові віхи про історичні зв'язки Закарпаття та  Свято-Пантелеймонівського монастиря на Афоні, православні монастирі на території Підкарпатської Русі в 20-30 рр. ХХ ст., тощо.

Завтра також науковці візьмуть участь у святковому Богослужінні та відвідають монастирі Мукачівської єпархії – повідомляє сайт Мукачівської православної єпархії.

Про Захід