Закарпатська обласна бібліотека до свята отримала в презент книгу Надії Савченко (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 30-го вересня, в Ужгороді в Закарпатській обласній науковій бібліотеці презентували книгу “Сильне ім'я Надія” − книга, яку написала льотчиця Надія Савченко за час перебування в полоні в Росії. 

Це історія сучасної української героїні на трьох сотнях сторінок. Савченко описує все – війну, полон, викрадення, життя у в'язниці, голодування, свою освіту і долю Криму

Презентують видання в рамках святкування Дня бібліотек. Книгозбірні подарували 100 екземплярів книги, частину з яких відправлять у районні та міські бібліотеки області.

Для того, аби привітати працівників бібліотеки з професійним святом та представити видання завітав директор ПАТ “Ужгородський Турбогаз” Михайло Качур, який допоміг в тому, аби книга побачила світ.

“Свого часу до мене з пропозицією звернулися керівники наших підприємств в інших куточках України, які підтримували зв'язок із родиною людини, яка стала символом  протистоянні між Україною і Росією − Надією Савченко. Як керівник підприємства, я відгукнувся на цю пропозицію. І підприємство, яке очолюю, приєдналося до фінансування видання цієї книги. Чому я на це відгукнувся? Бо Надія Савченко − це людина, яка має принципи і честь. Це людина, яка не зламалася, не пішла на компреси із власним сумлінням. Це є для нас великим прикладом. В умовах війни кристалізуються риси характеру. В таких обставинах нація, або виживе, або загине. І українці довели, вони не будуть здаватися, можуть і будуть боротися”, − відзначив Михайло Качур.

“Про Захід”

Про Захід