В Ужгороді можна побачити «Маріуполь на межі»

Опубліковано:

Учора, 11 вересня, в Ужгороді в обласному музеї народної архітектури та побуту  відкрилася виставка робіт донецьких художниць Олени Украінцевої  та Ганни Торкаєнко. Виставка має промовисту назву “Маріуполь на межі”.

 Відкрив виставку начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Юрій Глеба, який вручив художницям грамоти від голови ОДА Геннадія Москаля.

Грамоти від міліції художницям вручив начальник УМВС області полковник Сергій Князєв. З художницями вони давні знайомі, саме Сергій Миколайович запросив їх на Закарпаття. Аналогічні виставки Олена й Ганна проводили в облуправлінні міліції Донеччини в Маріуполі, де працював до Ужгорода полковник Князєв.

Центральною картиною виставки стала “Лотова жінка” О.Украінцевої, на якій зображена молода переселенка з великими вистражданими очима, на фоні палаючих шин. Олена каже, що це картина і про Ганну Торкаєнко, яка втекла від війни з Донецька в Маріуполь.

Виставка донецьких художниць про війну на сході викликала значний інтерес в ужгородців, мистецтвознаців, журналістів, працівників міліції. Відвідав її також очільник обласного управління СБУ Олег Воєводін.

Тепер Олена Украiнцева та Ганна Торкаєнко чекають на візит до Маріуполя закарпатських молодих митців. А після Ужгорода маріупольські художниці планують показати свої роботи в інших регіонах України, – повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

 

Про Захід