Дітям продають алкоголь на Виноградівщині

Опубліковано:





 Незважаючи на заборону продажу неповнолітнім міцних напоїв, деякі несумлінні підприємці та продавці продовжують наживатися на здоров'ї дітей. Пише Оксана Кобзаренко, Виноградівський РВ УМВ

В одному з сіл Виноградівського району працівники міліції виявили факт порушення 47-річною громадянкою правил торгівлі алкогольними виробами. Жінка без будь-яких докорів сумління відпустила дві пляшки пива 11-річному хлопчику.

Відносно продавця працівники міліції склали адміністративний протокол за ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами), що тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім цього, громадянка не надала жодного документу дозвільного характеру про заняття підприємницькою діяльністю, у зв'язку з чим в її діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення провадження господарської діяльності).

– Правоохоронці закликають продавців та власників торгових точок не нехтувати Законом заради наживи та у жодному разі не продавати алкогольні напої дітям,- наголошує керівник Виноградівського райвідділу міліції Анатолій Шкирта. – Пам'ятайте, що сьогодні формується майбутнє нації, і яким воно буде, залежить від кожного з нас.


Про Захід