«Ганьба!»: Закарпаття через фракцію ЄЦ залишилося без перспективного плану формування громад

Опубліковано:

Сьогодні, 27-го серпня, на засіданні сесії Закарпатської обласної ради не проголосували за проект перспективного плану формування територій громад Закарпатської області. 

Зокрема, майже у повному складі не голосувала за питання фракція Єдиного Центру. Всі інші фракції виступили за прийняття рішень. Після цього голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко оголосив перерву у засіданні з тим, аби повернутися до розгляду цього питання. 

Варто зауважити, що під час засідання сесії в будівлі Закарпатської ОДА перебував народний депутат Іван Балога. 

Однак після перерви рішення знову не проголосували. Більше того, депутати Єдиного Центру не підтримали рішення про об'єднання Тячівської та Вільхівцівської громад. Потому кожен керівник з представлених в облраді фракцій публічно виступив за підтримку рішення. Попри те, що Володимир Чубірко пропонував фракції Єдиного Центру озвучити, чому вони не підтримують це рішення, жодного пояснення від депутатів ЄЦ так і не було.  Геннадій Москаль після цього покинув залу зі словами: “Ну, так це політичне рішення. Виборці про це будуть знати”, − і луснув дверима. А громадськість, яка була присутня на засіданні, покинула залу з криками “ганьба!”

Депутати не проголосували за затвердження проекту перспективного плану  формування територій громад, який має бути основою для проведення адміністративно-територіальної реформи на території області. 

До речі, робота Офісу реформ на Закарпатті стартувала тоді, коли область очолював Василь Губаль, який неодноразово підтримував адмінреформу. 

Також через затягування процесу реформування на Закарпатті восени вибори до місцевих рад відбудуться двічі

Лариса РОМАНЮК, “Про Захід”

Про Захід