Закарпатці віддаватимуть частинку своєї зарплати на армію

Опубліковано:





 Із 3 серпня до 1 січня 2015 року введено новий загальнодержавний збір – “військовий”. Це передбачено Законом України від 31 липня 2014 року № 1621-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України”.

– Новий “військовий” податок буде утримуватися за ставкою 1,5 % з доходів фізичних осіб у формі зарплати і інших доходів, які входять до фонду оплати праці найманих працівників, а також з поточних або компенсаційних виплат, які нараховуються у зв'язку з трудовими відносинами або цивільно-правовими договорами, – інформує Ігор Кріль, начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Закарпатській області. Крім того, за словами фахівця, збір також буде стягуватися з виграшів у державну та недержавну лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри, що є джерелом доходів.

Варто зазначити, що “військовий” збір утримуватиметься із доходів найманих працівників, і не буде стосуватися тих категорій населення, які не отримують доходів, що входять до фонду оплати праці, зокрема, пенсіонерів.

Фахівці Головного управління Міндоходів у Закарпатській області прогнозують, що введений в Україні “військовий” податок дозволить акумулювати в нашому краї майже 40 млн. грн.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області


Про Захід