Прокуратура захищає права підприємців, а податківців притягла до відповідальності

Опубліковано:





Дотримання вимог податкового законодавства та законодавства з питань захисту конституційних засад підприємницької діяльності службовими особами Головного управління Міндоходів в області та його територіальних підрозділів, в тому числі при застосуванні штрафних санкцій, за ініціативою органів прокуратури області було предметом перевірки у поточному році.

За наслідками їх проведення та на а усунення вказаних порушень, внесено 15 подань, до відповідальності притягнуто 19 посадових осіб.
Крім цього, упродовж року на телефон “гарячої лінії” до прокуратури області надійшло кілька повідомлень з питань захисту конституційних засад підприємницької діяльності від неправомірних посягань службових осіб ГУ Міндоходів в області. Про Заходу повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області
За результатами їх розгляду, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 366 КК України за фактом службового підроблення акту перевірки службовими особами Міндоходів в області. Досудове розслідування проводиться слідчим відділом прокуратури області.

Також, прокуратурою області проведено перевірку дотримання вимог податкового законодавства при здійсненні органами Міндоходів в області контрольних повноважень, якою встановлено окремі порушення щодо прийняття необґрунтованих висновків за їх результатами.

На усунення виявлених порушень, керівництву Головного управління Міндоходів в Закарпатській області внесено подання, з вимогою притягнення винних осіб до відповідальності.


Про Захід