Заводи з іноземними інвестиціями мукачівських подій не злякалися, працюють у звичному режимі

Опубліковано:

Після подій у Мукачеві до нас почали боятися їхати туристи. Тож “Про Заходу” стало цікаво, чи не вплине стрілянина у місті над Латорицею і на погіршення інвестиційного клімату.

На щастя, на кількох найбільших підприємствах з іноземними інвестиціями в Мукачеві та Ужгороді нас запевнили, що заводи працюють у звичному режимі, інвестори не збираються через стрілянину згортати бізнес на Закарпатті. Так, виконавчий директор ТОВ “Ядзакі Україна” Мілош Босак у своєму коментарі заявив: те, що трапилося у Мукачеві, інвестори розцінюють як одиночний нещасний випадок.

“Це не повинно ніяк вплинути на стабільність у регіоні. Ми бачимо, що чиновники, влада зайняли правильну позицію і тримають ситуацію під контролем. Вірю, що міри, які прийняли президент, уряд, новий губернатор, нові начальники міліції та митниці дозволять встановити в області  порядок і далі будуть підтримувати клімат для розвитку інвестицій у регіоні.

Слід також сказати, що боротьба з контрабандою залежить не лише від України, а й від сусідніх країн: Угорщини, Словаччини, Румунії. Якщо працювати в цьому напрямку разом, можна буде уникнути ситуацій, які виникли у Мукачеві.

Думаю, що все у найближчі дні стабілізується. Наше підприємство як працювали до конфлікту, так і працює тепер. Я вірю, що влада зробить все, щоб убезпечити інвесторів від небезпеки і зберегти стабільність, бо вона зараз дуже потрібна і важлива для економіки Україні”, – прокоментував ситуацію керівник “Ядзакі”.

 

“Про Захід”

Про Захід