Охочих опановувати в УжНУ туризм уже більше сотні, а вивчати географію приїхав навіть нігерієць

Опубліковано:

Коридори Ужгородського університету четвертий день заповнені абітурієнтами, які нетерпляче чекають своєї черги, щоб подати документи на вступ. Тих, хто вже пройшов цю процедуру, – понад 3 тисячі.

На середину дня 14 липня географічний факультет може похвалитися 55 охочими навчатися стаціонарно (27 заяв електронних) та 17 – заочно на напрямі “Географія”. На два інші напрями цього підрозділу попит менший: “Геодезія, картографія та землеустрій” цікавить 15 вступників на денну форму й трьох – на заочну, “Лісове і садово-паркове господарство” – відповідно 16 і 1.

Працівники відбіркової комісії географічного факультету кажуть, що цьогоріч подання документів інтенсивніше і більш організоване, ніж торік. За роботою пильно стежив і водночас хвилювався за абітурієнтів декан геофаку Степан Поп. “Якщо порівняти з минулим роком, немає такого напливу людей у перші дні, навпаки, заяви надходять помірніше, зате стабільніше. Найбільше абітурієнтів приїжджає з гірських районів Закарпаття, зокрема Міжгірщини, Тячівщини, чимало вступників з Іршавського, Свалявського районів, електронні заяви маємо зі Львівщини, Вінниччини, Харківщини та Черкащини. Цікаво, що двоє студентів з Луганської області, ба навіть з Нігерії, захотіли продовжити навчання саме на нашому факультеті”, – розповів Степан Степанович.

Позитивна динаміка вступної кампанії й на факультеті туризму та МК. Найбільше заяв подано на напрям “Туризм”: на денну форму – 101, на заочну – 18. До слова, двоє випускників бакалаврату економічного факультету мають намір далі навчатися саме тут, аби здобути ще один фах. Не пасе задніх і відкрита цьогоріч “Готельно-ресторанна справа”: кількість охочих навчатися стаціонарно сягає за півсотню, ще 10 заяв є на заочну форму.

Щодо природничо-гуманітарного коледжу, то заявковий розподіл за спеціальностями наразі такий:

  • правознавство – 22 (2 – на заочну форму);
  • фінанси і кредит – 17;
  • оціночна діяльність – 5;
  • розробка програмного забезпечення – 26;
  • бухгалтерський облік – 14;
  • туристичне обслуговування – 12 (2 – на заочну форму);
  • будівництво та експлуатація будівель і споруд – 10;
  • землевпорядкування – 13.

Стосовно географії абітурієнтів, то до цього структурного підрозділу бажає вступати молодь з різних районів Закарпаття, а також Львівської та Вінницької областей.

Абітурієнтка Тетяна з села Довге Поле на Ужгородщині каже: “Закінчивши 9 клас, я вирішила подати документи в коледж на кілька спеціальностей. Дуже хвилююся, адже набір доволі великий – відчувається конкуренція. Сподіваюся, що все пройде успішно і мене зарахують до лав студентів на один із бажаних напрямів. Та й надалі планую продовжувати навчання саме в Ужгородському університеті. Розумію, що для здійснення задуманого потрібно багато працювати, зокрема й над собою”.

Сподіваємося, що вступна кампанія для наших абітурієнтів завершиться вдало і кожен врешті навчатиметься на бажаному факультеті.

Богдана Магас, студентка відділення журналістики

Медіацентр УжНУ

 

Про Захід