До Дня бухгалтера в Ужгороді нагородили найкращих фахівців (Фото)

Опубліковано:

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, присвячене Дню бухгалтера, який щороку відзначається 16 липня. Йшлося про реформи системи бухгалтерського та податкового обліку у зв'язку з підписанням угоди про асоціацію з ЕС, порядок впровадження реєстраторів розрахункових операцій, труднощі електронного адміністрування ПДВ тощо.

У заході взяли участь Марта Волощук, Закарпатське територіальне відділення Асоціації платників податків України АППУ; Ярослав Голубка, Закарпатське територіальне відділення Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України ФПБАУ; Юрій Сакалош, заступник начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області; Сергій Павленко, голова Ужгородського міського осередку ТВ АППУ; Катерина Ненько, регіональний представник газети “Все про бухгалтерських облік”.

День бухгалтере – це свято, яке об'єднує величезну кількість працівників професії бухгалтерів. Ця професія є доволі важливою у суспільстві, жодне починання не може обійтися без прийняття оперативних рішень на основі роботи, яку здійснює бухгалтер, – сказав Ярослав Голубка. –  Йде мова про головного бухгалтера, який вміє організувати систему обліку на підприємстві. У світі є міжнародне свято бухгалтерів, яке відзначається 10 листопада”. 

За словами фахівця, якщо раніше зміни у законодавстві, що стосуються роботи бухгалтера, можна було обговорювати раз на рік, то тепер новації з'являються щомісяця. “Варто згадати про епопею з касовими реєстраторами. Держава у цьому випадку наказала сумлінних платників, ті хто заздалегідь придбав та встановив касові апарати та витратили значні кошти. Інші ж  тягнули до останнього дня і нічого не втратили. Платник відчуває себе обдуреним. На мою думку цього не можна робити принципово, або заздалегідь відміняти рішення, або впроваджувати для всіх. Та ж сама ситуація з адміністрування ПДВ. Є інформація, що його відмінять, бо мітингують під ВР. Моя думка: має бути. Може не у такій формі, в якій впроваджується. З іншого боку електронне адміністрування не вирішить проблему ПДВ у цілому, і не може боротися із сірим імпортом”, – каже Ярослав Голубка.  За його словами, має позитивні наслідки і запровадження касових апаратів допоможе частково вирішити питання контрабанди. “Якщо буде прозоро буде вибиватися все внутрішнє споживання, можна буде прослідкувати, звідки цей товар взявся. Контрабанда не зникне, але буде у менших обсягах”, – додає експерт. 

Юрій Сакалош, привітав бухгалтерів з нагоди професійного свята і додав, що жодне підприємство не може обійтися без професійних навиків, знань бухгалтерів. “Така нелегка робота зумовлює вас бути чесними, сумлінними, відповідальними. Ваша відданість – це показник того, що, всі підприємства замовники не будуть мати проблем”, – сказав він, звертаючись до бухгалтерів.

Марта Волощук зауважила, що професія є нелегкою, а бухгалтерами працюють переважно жінки. Закарпатське територіальне відділення Асоціації платників податків України проводить чимало заходів, щоб допомогти бухгалтерам у нелегкій справі, консультує, роз'яснює законодавство. За рік проведено шість великих семінарів. Марта Волощук привітала закарпатських бухгалтерів і разом з Юрієм Сакалошем вручила подяки найкращим фахівцям бухгалтерської справи області.

Ужгородський прес-клуб

Про Захід