Студент Ужгородського університету взяв участь у літній школі зі сталого розвитку в Одесі

Опубліковано:

На базі відпочинку “Академія” в Одеській області з 30 червня до 4 липня 2015 року відбулася четверта літня школа “Сталий розвиток за участі громад”. Ініціаторами й організаторами заходу стали Проект ЄС та ПР ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” та мережа партнерських вишів в Україні, зокрема й УжНУ.

У ній взяли участь студенти з усіх куточків України, які активно цікавляться й вивчають проблематику сталого розвитку. Побував на цій школі і наш студент, бакалавр політології Валентин Лакатош.

П'ять днів активні молоді люди мали змогу брати участь у низці тренінгів і майстер-класів, які інформували про концепцію сталого розвитку, соціальну мобілізацію громад, стратегічне планування в громаді та багато іншого. Крім лекцій, тренери давали й практичні завдання. Молоді інтелектуали радо брали участь в інтерактивах на зразок роботи у “Світовому кафе”.

Лекцію з ефективних комунікацій провела студентам декан факультету журналістики Одеської юридичної академії, доктор наук із соціальних комунікацій Тетяна Кузнецова.

Особливо ж молоді припала до душі поїздка в Комінтернівський район Одеської області, де їм наочно показали, як може співпрацювати громада спільно з місцевою владою на благо всього села.

P.S. Студентам і викладачам, що мають бажання взяти участь у таких тренінгах і поїздках, пропонуємо стежити за анонсами Центру сталого розвитку на сайті УжНУ з початку навчального року.

За інформацією Ганни Мелеганич,

директора Центру сталого розвитку УжНУ

Медіацентр УжНУ

Про Захід