Один день щоб зареєструватись суб’єктом господарювання та стати на облік в органах ДФС

Опубліковано:

Для спрощення умов ведення бізнесу зменшено до одного дня строк державної реєстрації юридичних осіб та взяття на облік в органах ДФС юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

На сьогодні процедура відкриття бізнесу триває один день та складається з 5 етапів.

Перший етап – державна реєстрація юридичної особи або фізичної особи – підприємця. Вона здійснюється у день надходження документів для проведення державної реєстрації (для юридичних осіб), або не пізніше наступного робочого дня після надходження документів (для фізичних осіб – підприємців).

Другий – передача відомостей з ЄДР про проведення реєстраційних дій до контролюючих органів. Цей етап проходить у день проведення реєстраційної дії.

Третій етап – взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в органах ДФС як платників податків та платників єдиного внеску. Від здійснюється у день отримання відомостей з ЄДР.

Четвертий – передача до ЄДР даних про взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в органах ДФС, реєстраційний номер платника єдиного внеску та клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності. Термін проходження цього етапу у день отримання відомостей з ЄДР.

П'ятий і останній етап – видача (надсилання поштовим відправленням з описом вкладення) державним реєстратором юридичній особи або фізичній особі – підприємцю витягу з ЄДР, який містить інформацію про державну реєстрацію та взяття на облік в органах ДФС. Відбувається це протягом 24 годин, крім вихідних та святкових днів, після отримання державним реєстратором від органів ДФС та статистики даних про взяття на облік.

Тобто на сьогодні отримати витяг з ЄДР з даними про проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця та взяття на облік в органах ДФС можливо не пізніше наступного робочого дня з дня подачі документів державному реєстратору для проведення державної реєстрації.

Відділ комунікацій Головного управління

ДФС у Закарпатській області

Про Захід