«Домашня» відпустка: більшість закарпатців відпочинок за кордоном цього року не планують (Опитування)

Опубліковано:

Літо у розпалі, й ось-ось для багатьох настане найприємніша чого частина – відпустка. Щоправда цього року, через фінансові труднощі чимало ужгородців змушені замінити морські краєвиди на рідні, закарпатські пейзажі.  Сьогодні “Про Захід” розпитував містян, які плани вони мають на відпустку.

Галина:

“Буду відпочивати вдома, в селі. Про море чи якусь іншу поїздку й мови нема – на це зараз не вистачає грошей. Але це нічого, вдома теж добре: свіже повітря, смачна мамина їжа, тому відпочину не гірше, ніж на якомусь курорті!”.

Сергій:

“Ми з сім`єю кожного року їздили в Болгарію за гарячими путівками. Сподіваюся, що й на цей раз так вдасться. Думаю, хороших пропозицій буде багато, адже відпочинок у Криму відпав, тож різні закордонні курорти заманюватимуть наших туристів низькими цінами”.

Володимир: 

“У мене цього року буде кілька міні-відпусток. Разом із дівчиною подорожуватимемо Україною по різних фестивалях. Перший – “Файне місто” у Тернополі. Він відбудеться на цих вихідних, тож ми уже пакуємо сумки! А далі сподіваємося потрапити на “Бандерштат” і “Захід-Фест”. Щодо грошей, то їздити будемо максимально економно. Не знаю, розраховую витратити близько 1000 на кожен фестиваль (не враховують квитків). Впевнений, що вражень буде море!”.

Тетяна:

“Відпустку проведу вдома. Не їду нікуди, але й не засмучуюся: майже кожен день на роботі, тож рада і такому відпочинку. Більшість моїх знайомих так само. Зараз мало хто може собі дозволити поїхати на море чи в якісь інші мандрівки”.

Іштван:

“Закордон може і поїду, але це не буде відпочинком – тільки справи. А під час відпустки плануємо подорожувати Україною. Тут купа гарних місць, проте ми завжди хочемо втекти кудись в інші країни. А для чого? Напевно, тому і не розвивається вітчизняний туризм: нема попиту”.

Мирослава:

“Сподіваюся поїхати в Солотвино на кілька днів. Це дуже гарне місце для відпочинку! По грошах вийде, звісно дорожче, ніж минулими роками. Але дивуватися нема чому – ціни зросли на все. Думаю, цього року в Солотвині буде багато туристів, які до того їздили в Крим”.

Вікторія:

“А ми якраз із відпустки! Їздили в Одесу, у нас там родина. Відпочили просто чудово! Звісно, до закордонних курортних міст їй ще дуже далеко, але вдалося заощадити, що в теперішні часи теж важливо. Ще лишилося кілька днів відпустки, їх присвятимо Закарпаттю. Плануємо відвезти дітей на Синевир і в Солотвино”.

Про Захід

Про Захід