На Рахівщині відбулася всеукраїнська управлінська школа

Опубліковано:

Асоціація керівників закладів освіти “Відроджені гімназії України” за сприяння департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації, ЗІППО та управління освіти, молоді та спорту Рахівської РДА, спільно із програмою “Партнерство в навчанні” компанії Майкрософт, національним проектом “Хмарні сервіси в освіті” свою вже традиційну VІ літню управлінську школу вирішила провести на Закарпатті.

Саме тому 16 червня 2015 року Рахівщина радо вітала гостей із цілої України на відкритті VІ літньої управлінської школи з інформаційно-комунікаційних технологій “Закарпатя-2015”. Щоб обговорити проблему хмарних технологій  в освіті, в Рахів з'їхалися 83 члени асоціації керівників закладів освіти ВГУ з Києва, Львова, Запоріжжя, Миколаєва, Вінниці, Хмельницька, Краматорська, Дніпропетровської, Чернігівської, Полтавської, Сумської та ін. областей України. Зі сцени великого залу райдержадміністрації до присутніх із вітальним словом та побажаннями плідної роботи й активного відпочинку на високогірній Рахівщині звернулися: В.С. Турок – заступник голови Рахівської РДА, Богдан Кудренко – головний спеціаліст відділу інформаційних технологій департаменту загальної середньої освіти Міністерства освіти і науки України, Наталія Гущина – завідувач відділу інноваційних та інформаційних технологій Інституту стратегії ро звитку освіти МОНУ, Тетяна Жорницька – відповідальний секретар ВГУ, вчитель-новатор, керівник проекту “Хмарні технології в освіті”, директор Летичівської НВК№2-гімназії. 

Ярослав Турянський, президент асоціації ВГУ, подякував за теплий прийом та сприяння у організації форуму департаменту освіти і науки, Закарпатському ІППО, керівництву району та управлінню освіти, нагородивши їх подяками, а начальнику управління освіти, молоді та спорту РДА Севч О.І. вручив унікальну медаль асоціації  керівників закладів освіти “Відроджені гімназії України”. Оксана Іванівна, долучившись до привітань, презентувала гостям пріоритетні напрямки роботи та досягнення освітньої галузі Рахівщини, а в.о.завідуача РМК Капустяк Н.Т. розповіла про ХVІІІ Зліт обдарованої молоді Гуцульщини, який відбувся в нашому районі нещодавно.

На гарний настрій та емоційний запал у роботі учасників налаштували гуртківці та творчі колективи РБДЮТ та РЦНТТ, представивши запальний та заворожуючий колорит гуцульських мелодій і танців, патріотичний дух у піснях, віршах, вокально-хореографічних композиціях, образність, талант та креативність у експонатах виставки дитячих робіт декоративно-прикладного й образотворчого мистецтва, вишивки, початкового технічного моделювання, різьбярства та коренепластики. Це все те, чим Рахівщина дивує, зачаровує і манить до себе знову і знову гостей із різних куточків України. А нагородою від гостей юним талантам та їх керівникам були щирі нестихаючі оплески, відгуки та побажання миру, здоров'я, творчої наснаги, Божої благодаті на “многая і благая літ”.

                                                  Тетяна Федосенко, методист РМК

 

Про Захід