Крига скресла: проблема з водопостачанням у Чопі отримала шанс бути розв’язаною

Опубліковано:

Чоп зрушив із мертвої точки щодо проблем із водопостачанням, котрі тривають в прикордонному місті роками. Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль ініціював зустріч міської влади та представників Львівської залізниці.

Нагадаємо, водоканал, що обслуговує Чоп, підпорядкований місцевому відділку Львівської залізниці, а посередником між цією структурою і споживачами є комунальне підприємство “Тиса”, яке й надає послуги з водопостачання. В останні місяці залізниця неодноразово погрожувала відключенням води чопівчанам, а час від часу й здійснювала ці погрози. Останнє таке відімкнення міський голова Чопа Галина Цар назвала “шантажем”. Залізничники пояснюють свої дії наявністю заборгованістю “Тиси” водоканалу, водночас на контакт із міською владою не виходять і шукати розв'язку справи не прагнуть. Тож спілкування двом сторонам організував керівник області – щоби нарешті вийти на путь вирішення проблеми, від якої потерпають тисячі жителів міста. Він запропонував шукати шлях принципово змінити ситуацію. Виходом може стати передача водоканалу на баланс міської ради.

Василь Губаль ініціював створення робочої групи, яка займеться оформленням процесу передачі. А спір між КП “Тиса” та залізницею через борги найкраще вирішувати через суд – саме ця інстанція має допомогти розібратися цим двом суб'єктам. Василь Губаль доручив не зволікати з кожною з цих справ, аби нарешті багаторічній проблемі із водопостачанням в Чопі можна було покласти край. Керівник області дорікнув представникам Львівської залізниці: “Прикро, що вам не вдавалося діяти конструктивно і йти до розв'язання проблеми. Вимагаю негайно припинити практику відключення води й більше не створювати проблем людям, а системно співпрацювати з містом. Є шляхи, якими можна йти до вирішення без шкоди громаді. Беремо справу на контроль і рухаємося далі”, – сказав Василь Губаль.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід