В головній будівлі краю звучав Бах (Фото)

Опубліковано:

15 червня у фойє Закарпатської облдержадміністрації відбувся спільний виступкамерного хору “Cantus” та оркестру “Leopolis” (Львів).

Концерт творів Йоганна Себастьяна Баха присвятили 330­річчю від дня народженнягеніального композитора, а також 130­му ювілею Франтішека Крупки – видатногоархітектора, авторству якого і належить будівля Крайового Уряду в Ужгороді (нині –будівля Закарпатської ОДА).

Крім певної дотичності річниць, суттєвою підставою для проведення концерту “Бах вбудівлі Крупки” стало те, що твори двох митців неабияк пасують одне одному:класична музика потребує особливої атмосфери, тим часом атріум будівлі Крупки імузикознавці, і архітектори називають чи не найбільш акустично придатним дляподібних виступів. Що й казати про візуальні характеристики залу, які найкращимчином налаштовують на осягнення величі музики.

Як розповів керівник камерного хору “Cantus” Еміл Сокач, давно виношував задуморганізувати подібний концерт у цій знаковій будівлі. “Відомо, що за проектомФрантішека Крупки в атріумі мали відбуватись важливі світські раути, концерти таінші урочисті події за участі чи сприяння губернатора. Певний час так і було. Заразже ми дуже сподівємось відродити цю традицію”.

На непересічну подію завітали численні представники влади та культурної елітикраю. Зал був переповнений.А що концерт мав також благодійну мету, біля входу у фойє розташували скринькидля пожертв. Зібрані кошти організатори долучать до благодійних внесків, яківдалось виручити з доброчинного концерту Угорського державного народногоансамблю, що гостював в Ужгороді близько трьох тижнів тому. Всі кошти днямипередадуть на потреби обласної дитячої лікарні.

Управління культури Закарпатської ОДА

Про Захід