Василь Когутич представив публіці “Відображення часу”

Опубліковано:

“Відображення часу” – під такою назвою відбулося відкриття виставки графічних робіт молодого талановитого художника, переможця Всеукраїнського конкурсу з академічного рисунку ( м.Харків 2009 р.), викладача Закарпатського художнього інституту ім. А.Ерделі та коледжу мистецтв Василя Когутича.

Саме його називають одним із талантів закарпатського мистецтва. У своїй творчій діяльності це вже далеко не перша виставка митця. Його полотна бачили не тільки в галереях Закарпаття й України, але й за кордоном (Угорщина, Словаччина,Польща). Сьогодні на розсуд шанувальників мистецтва , вперше представляє свої роботи в Ужгородській центральній міській бібліотеці.

За словами Василя міська бібліотека була обрана не випадково,адже йому важлива реакція пересічних людей, та й у бібліотеку ходить молодь і їх треба привчати до мистецтва”

Представлена експозиція об'єднана трьома темами : “Жанрова композиція”, “Портрет”, “Фігури”. Представлені роботи яскраво відображають атмосферу, ідеї часу їх створення та щире захоплення автора пластично-образними пошуками. Його рисунки, акварелі чи живопис вільні, примхливі, а подеколи навіть й безладні і в них не помітиш  мук творчості.

Графічні роботи наповненні легкістю,в деяких картинах відчувається незавершеність, даючи кожному самому доповнити або завершити сюжет у своїй уяві.

На презентацію виставки прийшло багато гостей серед них і представники влади,студенти, друзі і шанувальники його

Євген Володимирович Бобров – начальник управління у справах культури,спорту,сім'ї та молоді наголосив, що йому дуже приємно,що саме такі, молоді, талановиті художники, незважаючи на нелегкий час несуть і розвивають мистецтво.

Стиль роботи художника не залишить байдужим не тільки цінителей прекрасного, а й всіх, хто хоч раз побачить його роботи.

Виставка діятиме до 27 червня 2015 року. Вхід вільний.

Бібліотекар Ужгородської ЦМБ

Андріана Гузак 

Про Захід