Сьогодні фінал Ліги Європи: ужнівці вболівають за «Дніпро»

Опубліковано:

Сьогодні, 27 травня, на стадіоні “Національний” у Варшаві відбудеться фінальний матч Ліги Європи УЄФА, у якому дніпропетровський “Дніпро” зійдеться у вирішальному герці з іспанською “Севільєю”. Вже за кілька годин стане відомо, хто здобуде таку бажану для обох команд перемогу.

За кого вболіватимуть ужнівці та які прогнози мають на цей поєдинок? Медіацентр УжНУ запитав у викладачів і студентів, за яку команду триматимуть кулаки.

Володимир Тарасюк, доцент кафедри журналістики УжНУ, спортивний оглядач:
– “Дніпро” вже увійшов в історію, незалежно від результату матчу. У фіналі зустрінуться сильні команди. Іспанці тут фаворити. “Дніпро” здатен грамотно будувати гру, а тренер Маркевич вже показав свій професіоналізм, вивівши команду до фіналу. На гравців кожного клубу буде впливатиме сильний емоційний тиск, тому гра буде напруженою. Для “Дніпра” головне не пропустити швидкий гол, а це якраз дуже можливо через хвилювання. Також важливо, щоб не було вилучень, бо це однозначно вплине на результат. Звісно, я вболіватиму за “Дніпро”. Думаю, що в них є шанси на перемогу!

Василь Путрашик, старший викладач кафедри журналістики, головний редактор Медіацентру УжНУ:

– За кого ж іще має вболівати українець? Звичайно ж, хвилюватимуся за своїх. Переможе “Дніпро”! Так хочу і так відчуваю. Суперники десь рівні за класом, але ж має бути підтверджений логічним підсумком тренерський геній Маркевича ☺. Шанси нашої команди, вважаю, цілком реальні. Залежить від настрою, мобілізації духу насамперед. І усвідомлення, що ця перемога особливо потрібна Україні. Сподіваюся, розуміння цього є в більшості колективу.

Микола Кравчук, колишній студент УжНУ, коментатор телеканалів “Футбол-1”, “Футбол-2”:
– “Фаворитом вважають “Севілью”. Але я думаю, що шанси рівні. І це не через моє симпатизування українській команді. Річ у тім, що для іспанців цей фінал більш буденна, звична справа. Для футболістів “Дніпра” – головний поєдинок у житті. Віддача команди Маркевича буде більшою, і це врівноважить шанси учасників фіналу. Боротьба буде рівною і, можливо, триватиме 120 хвилин. А в таких випадках важливу роль відіграє везіння в поєднанні з фізичною готовністю. Уболіватиму за “Дніпро”. Україні перемога вкрай необхідна, навіть якщо йдеться про футбол. Усі це розуміють”.

Олександра Терембець, дипломантка ФФУ, спортивний журналіст:

– Звичайно, як і всі українці, вболіватиму за Дніпро. Це історичний поєдинок. Наш клуб уже для всіх уболівальників переможець, адже вперше в історії команда вийшла до фіналу одного з найпрестижніших євротурнірів. Подія сама по собі визначна. Багато хто сумнівався, багато хто не вірив, що нам до снаги навіть півфінали. Аж ні! Ось він – Маркевич! Ось він – “Дніпро”! Я з превеликим задоволенням спостерігатиму за сьогоднішнім матчем, звичайно, сподіваюся, що українська команда переможе. Фаворитом називають “Севілью”, але ж і “Наполі” вважали лідером півфінального протистояння. Думаю, український клуб сьогодні задовольнить бажання мільйонів українців і виграє! Щиро вірю!

Іван Граб, голова студентської ради УжНУ:
“Ну, звичайно, вболіватиму за “Дніпро”. Крім того, що вони мають можливість виграти, завдяки цій грі можуть стати третім клубом України після київського “Динамо” та донецького “Шахтаря”, який переміг у клубному турнірі континенту. Тож бажаю команді тільки успіхів! Думаю, у наших футболістів все вийде, а фанатів хочу попросити, щоб активніше вболівали, адже для команди це має велике значення.

Олександр Курта, студент відділення журналістики УжНУ:
– Уболіватиму, звісно, за українську команду, тут інших думок бути не може. Колектив Мирона Маркевича став справжнім відкриттям турніру, подолавши таких міцних горішків, як “Олімпіакос”, “Аякс”, “Наполі”. Фінал виявиться дуже напруженим з погляду боротьби. Можливо, фаворитом вважається іспанська “Севілья”, більшою мірою – через чималий досвід гри у Єврокубках, ба навіть більше: перемогу в турнірі торік, проте легко їм точно не буде. Дніпропетровський “Дніпро” продемонстрував, що здатен нав'язати свою гру будь-якій команді. Дуже сподіваємося на перемогу нашого клубу!

Редакція Медіацентру УжНУ, звичайно ж, уболіватиме за “Дніпро”. Сподіваємося, українська команда виграє цей матч, і це стане початком наших перемог!

Василь Третяк, Медіацентр УжНУ

Про Захід