Музика, що поруч: Фестиваль Positivus

Опубліковано:

Цього року на березі Балтійського моря буде знову дуже гаряче, оскільки з 17 по 19 липня у мальовничому місті Салацгрива буде вже увосьме проводитися найбільший та найцікавіший у всій Прибалтиці музичний фестиваль Positivus.

Місто Салацгрива, назва якого точно відображає його місцезнаходження – тут мальовнича лососева річка Салаца впадає до Балтійського моря. Дана місцина міцно пов'язана з романтикою маленьких рибальських міст, з чарами морських узбереж і їх суворістю, і, будучи останнім поселенням лівів в Відземе, мовою, в якому чуються лівскі діалекти. Даний населений пункт скорше навіть не місто, а велике селище. Та якщо вам закортить не сидіти на одному місці, а відправитися у подорож, то зовсім поруч розташовані більші міста Лімбажі та Валмієра

Фестиваль запрошує усіх бажаючих поринути у атмосферу свята, яке триватиме аж протягом трьох діб.  Величезна територія на прибережній зоні знаходиться всього на відстані у 100 км від столиці Латвії – міста Рига, тому дістатися туди не дуже важко. До самої столиці із України можна дістатися будь-якими зручними шляхами: на літаку, потягом, автобусі чи власному авто. А вже звідти до самого Positivus курсують спеціальні маршрутні таксі, звісно, якщо ви будете не на власному авто, то це знадобиться обов'язково.

На величезній території, яку “захопило” свято музики організовано великий та зручний кемпінг – спеціальне наметове містечко для усіх проживаючих. Окрім місця для наметів. Там є усі комунікації, для того, щоб не залишати цивілізацію протягом усього вікенду. Вартість розміщення намету на території фестивалю становить 8 євро.

Кінопокази на щорічному фестивалі вже стали його невід'ємною частиною. На Positivus 2015 покажуть зняті в цьому і минулому році латвійські фільми, відзначені на різних міжнародних кінофестивалях. Особлива програма підготовлена ​​для дітей, вона присвячена 100-річчю засновника латвійської лялькової анімації Арнольда Бурова.

Та все ж головне за чим їдуть десятки та сотні тисяч відвідувачів – це звичайно неймовірна атмосфера божевільного свята та виступити найзнаменитіших виконавців зі всієї планети. За свою відносно недовгу 8-річну історію фестиваль став одним із найбільших та найпопулярніших у Прибалтиці та Європі. На його сценах виступали такі популірня музиканти, як: Daughter, Ellie Goulding, Kraftwerk, Tricky, Chet Faker,  Sigur Rós, Imagine Dragons, Charli XCX, The xx, Two Door Cinema Club, Michael Kiwanuka, Tom Odell.

А цього літа на усіх любителів якісної музики, на сценах фестивалю Positivus чекають виступи таких гуртів та виконавців: Placebo, Kasabian, Basement Jaxx, Robert Plant,  Lamb, St. Vincent, Charli XCX, Tom Odell, Fenech-Soler, Everything Everything, Jungle, Soak та багатьох інших.

Спонукають поїхати на берег Балтійського моря також і демократичні ціни, які поруч із цінами на фестивалі такого ж рівня здаються дещо низькими. Отже вартість квитків така:
3 дні – 65 €
3 дні + кемпінг  – 71 €
VIP-квиток на усі дні – 200 €
Одноденний квиток – 35 €

Андрій Марікуца, Про Захід

 

Про Захід