Випадкова зустріч із бібліотекарем стала доленосною для творчого злету ужгородської художниці

Опубліковано:

Місяць тому Аліна Магас вперше заявила про себе як художниця на персональній виставці, яку організувала Ужгородська міська бібліотека. Крім картин, жителі міста познайомились також із творчістю дочки художниці- Інни, яка презентувала свою книгу.  Як змінилось життя матері та дочки після  виставки, дізнавалася Андріана Гузак.

 Аліна Магас з раннього дитинства вміла і любила малювати, спеціально для цього вона не навчалася, адже вибрала для себе зовсім інший шлях. Закінчила медичний факультет УжНу, за фахом-лікар і провізор.

    Пензлик взяла в руки лише рік тому, завдяки доньці Інні, яка ходить у художній гурток. Будучи у відпусці по догляду за дитиною, у вільні хвилини сідала за мольберт доньки і малювала. Спочатку використовувала акрил, далі спробувала творити олійними фарбами. Писала натюрморти, подорожуючи, робила зарисовки тих місць, де бувала зі своєю родиною. Ось так створюючи свої полотна, за досить невеликий період назбиралося чимало картин.

 Зараз жінка ще не знайшла свого основного мистецького напрямку, тож знаходиться у пошуку.   “Я малюю різнопланові картини, мені цікаво пробувати щось нове. Створення картини забирає різний час від дня до тижня, залежно від розміру картини та наявності дрібних елементів на ній. Перш за все мені хочеться, щоб мої роботи радували глядача. Несли позитив. Щоб при погляді на картину – десь в середині розливалось тепло, а в очах з'являлася надія. “, – зазначає Аліна.

   На презентації глядачі назвали жінку “художницею, яка створює настрій”. Це засвідчують  і її полотна. Мистецький талант Аліни розпізнавати в простому – багатозначне, в скромному – величне, в непримітному – суттєве.

   Після  успішної презентації у книгозбірні, Аліну запросили взяти участь на відомій щорічній ужгородській події “Сакура Фест 2015”. Там жінка вперше  почала продавати свої  роботи. “…. Я продала вже декілька картин і мені не жаль розлучатися з ними. Я сподіваюсь, вони будуть приносити  новим власникам радість та удачу, адже зроблені були з любов'ю.Також на фесті я отримувала багато позитивних відгуків, і навіть поступила одна пропозиція, яка може перворити моє маленьке хоббі на додатковий заробіток. Так, завдячуючи міській бібліотеці у мене збулася мрія – персональна виставка моїх картин.Саме гнигозбірня міста дала старт моїй художній стежині.”, –зауважила художниця.

      Гордістю молодої жінки є і книга її дочки Інни “Майя і скарб Гілки”, яку було презентовано у бібліотеці. “Книга неймовірно сподобалась однокласникам та знайомим. Вони з нетерпінням чекають на продовження, – ділиться враженнями дівчинка і додає: – щоб продовжувати свою літературну кар'єру, треба багато читати і розвиватися. А якісно це зробити можна у бібліотеці.”   

     Ось так, бібліотека, де можна не тільки почитати традиційні книги, поспілкуватися через скайп, поблукати у всесвітній мережі інтернет, отримати перевірену інформацію, стала місцем, де хобі перетворилося на додатковий заробіток, а мрія життя стала реальністю.

головний бібліотекар відділу обслуговування

Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка,

Євгенія Напуда

бібліотекар Ужгородської центральної

міської бібліотеки,

Андріана Гузак

Про Захід