«Ніч у музеї» відбулася на біофаці УжНУ (Фото)

Опубліковано:

До Міжнародного дня музеїв, який відзначали вчора, 18 травня, на біологічному факультеті УжНУ влаштували “Ніч у музеї”. 

Зустрів екскурсантів відомий ужгородський гід Орест Когут. Насамперед він розповів про історію будівлі факультету. Виявляється, там колись була єврейська школа для хлопчиків (дівчатка взагалі не мали права навчатися), про що свідчать стародавні написи угорською мовою та івритом. 

Після короткого історичного огляду всім, хто долучився до “Ночі”, показали сьогодення факультету. Екскурсантів повели до цитоемріологічної, мікробіологічної, біотехнологічної, ентомологічної та гідробіологічної лабораторій.

Далі всі попрямували до зоологічного музею УжНУ, який розташований у приміщенні фізичного (колишнього біологічного) факультету. Там знаходяться представники фауни усіх континентів та океанів світу. Качконіс, єхидна, гігантський кенгуру, пінгвіни, зебра, фламінго, гримуча змія, індійський слон, бенгальський тигр, тібетські мавпи – все це та багато іншого побачили екскурсанти у зоологічному музеї.

Крім того, ознайомилися з однієї із найкращих колекцій хижих птахів і сов. Її на початку XX століття на території Закарпаття та Східної Словаччини зібрав ужгородський орнітолог-натураліст А. Грабар. У колекції – аж 170 екземплярів! 

Останнім пунктом у маршруті нічної прогулянки став ботанічний сад. В ньому є сотні незвичних для Закарпаття рослин: клен цукровий, бамбук курильський, каштан їстівний, верба пані Матсуди, тополя бальзамічна, верба вавилонська, софора японська, тис, метасеквойя, кипарис болотний. Ростуть тропічні і субтропічні рослини: банан, мімоза, лавр, евкаліпт, папайя. 

 

“Про Захід”

Про Захід